Ambasadorul Republicii Turcia în România în vizită de lucru la Reghin

Luni, 21 octombrie Reghinul a primit vizita Ambasadorului Republicii Turcia în România, Excelența Sa, doamna Füsun Aramaz, dar şi a membrilor din Consiliul de Conducere al Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România – TIAD. Întâlnirea a avut loc la sediul Primăriei Municipiului Reghin, discuţiile desfăşurându-se în prezenţa primarului Maria Precup, a viceprimarului Mark Endre şi a reprezentanţilor Consiliului Local.

 74402290_2477383125680484_8520551306593566720_n

Aș dori să-mi exprim în primul rând mulțumirile pentru această caldă primire. Am preluat mandatul de ambassador al Turciei în România din acest an, am fost anterior Consul General al Republicii Turcia la Constanța. După ce am acceptat acest post una din misunile mele este să vizitez autoritățile locale, să dezvoltăm relațiile pe care le avem, să le ridicăm la un nivel mai bun. Relațiile dintre România și Turcia sunt foarte bune, în toate domeniile, precum economic şi politic, aşadar vom încerca să dezvoltăm relațiile şi în celelalte domenii pentru că asta face parte din agenda noastră de lucru.

Reghinul este foarte important pentru noi pentru că avem aici unul dintre cei mai importanți investitori turci din România, motiv pentru care mi-am dorit ca primele mele vizite să fie aici, la dumneavoastră. Suntem mândri de activitățile firmelor turcești în România şi de investiţiile lor pentru că aici beneficiem de un mediu de afaceri prietenos și promițător, investitorii noștri și-au dezvoltat cu încredere afacerile aici. Din acest motiv în această vizită îmi este alături preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD) alături de Consiliul de Conducere al Asociației. Îmi exprim dorinţa de a dezvolta relaţiile care deja sunt la un nivel ridicat în domeniul economic şi comercial” a precizat Excelenţa Sa, Füsun Aramaz, ambasadorul Republicii Turcia în România.

74398468_2477383482347115_3178159487030657024_n

Primarul Municipiului Reghin, Maria Precup s-a arătat onorată de prezenţa ambasadorului Turciei în oraşul nostru. ”Vă salut cu mult drag și respect și vă mulțumesc că în prima parte a mandatului dumneavoastră ați venit la Reghin. Suntem onorați de prezența dumneavoastră, a tuturor. Am invitat să ia parte la această întâlnire consilierii de la toate partidele politice și conducerea administrației locale. Sunt încântată de implicarea dumneavoastră ca ambasador și a Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, vă deplasați în țară ca să aveți grijă de interprinzătorii dumneavoastră, să dezvoltați relațiile care există între autoritățile locale și cei care au afaceri în România. România și Turcia au o istorie comună, dar după Revoluție, relațiile din toate domeniile s-au dezvoltat atât din partea dumneavoastră, cât și din partea noastră. Este o onoare să apreciați că aceste relații sunt bune și benefice pentru toată lumea.Vă puteți mândri cu interprinzătorul dumneavoastră din Turcia, care este printre primele locuri în Reghin ca cifră de afaceri. Şi vă admir pentru cifra mare de afaceri pe care investitorii turci o au la nivel naţional. Din aceste relaţii avem de câştigat ambele ţări, iar asta este un lucru bun. Personal doresc să vă felicit pentru activitatea dumneavoastră profesională ca expert, diplomat. Sunteţi de admirat și pentru ceea ce aţi făcut în mai multe zone ale Europei. Vă mulțumim atât dumneavoastră, cât şi Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România pentru că ați ales să poposiți în Reghin, este o mare onoare și un început al relaţiilor care se vor dezvolta în continuare. De asemenea vreau să vă mulţumesc personal pentru efortul pe care-l faceţi să ne trataţi pacienţii, care încă în România nu au soluţii. Foarte mulţi merg la dumneavoastră în ţară şi se întorc sănătoşi. Pentru asta trebuie să fim recunoscători pentru că aveţi un grad de dezvoltare al medicinei de invidiat. Poate reuşim să găsim posibilităţi de decontare pentru că nu toată lumea îşi permite să se trateze în Turcia” a declarat primarul Municipiului Reghin, Maria Precup.

 

74605539_2477383955680401_8786477548209963008_nGüven Güngör, președinte T.I.A.D. a vorbit despre activitatea investitorilor turci în România şi potenţialul economic al ţării noastre.

Doamna ambasador a ţinut să ajungem aici pentru că avem un investitor foarte mare şi trebuie să vedem cum decurg lucrurile. Zona Transilvaniei este foarte importantă pentru noi, ca investitori turci, pentru că mai avem multe de făcut. Pentru mine Reghinul nu este o destinație străină, am fost aici de câteva ori și de fiecare dată am fost primit cu această căldură cu care ne-ați întâmpinat și astăzi. Asta înseamnă că este atuul locuitorii din Reghin. Probabil e unul din motivele pentru care investitorii turci se simt foarte bine aici, pentru că sunt în oraşul vostru de mulți ani, își dezvoltă activitățile și au ambiția să investească în continuare. Asta reflectă ideea comună a mediului de afaceri turcesc din România, faptul că noi, investitorii turci chiar credem în potențialul economic al României. Dacă pui condiţii clare, românii sunt oameni harnici, cu suflet foarte bun, oameni pașnici și oameni care țin la locul lor de muncă. De curând am cumpărat o fabrică, unde lucrează oameni cu o vechime de 45 de ani. Ei deja se consideră „proprietarul” fabricii, ceea ce mă bucură pentru că se simt responsabili pentru fabrică şi pentru buna desfăşurare a lucrurilor. Pornind de aici, noi chiar avem încrederea că trebuie să investim în România pentru că această ţară are multe atuuri care trebuie să fie folosite cum trebuie. Încercăm să îndrumăm spre România investitorii care sunt interesaţi să investească în afara Turciei. Noi organizăm în Turcia alături de Ambasada României în Turcia, evenimente prin care promovăm România pentru a atrage investitori în această ţară pentru că avem exemple bune.” a precizat Güven Güngör, președinte T.I.A.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*