Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice sărbătorită şi la Reghin

Începutul lunii octombrie a fost dedicat persoanelor vârstnice. Administraţia Locală din Reghin nu a uitat de cei care ne-au dat viaţă şi au ajuns la vârsta pensionării, aşa că le-a pregătit o zi specială cu ocazia aniversării Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice. 900 de persoane s-au înscris la acest eveniment, unul aşteptam cu sufletul la gură de mulţi dintre ei, dornici fiind de a se revedea cu prieteni, de a socializa şi a lua parte la programul artistic din care au făcut parte artişti locali.

71106693_2434978529920944_3769417913497288704_n

”Este cel mai frumos eveniment al anului, un eveniment plin de emoție atât pentru noi, ca și organizatori, cât și pentru ei ca și participanți. Sper ca acest eveniment să fie la nivelul așteptărilor. Știu că acest eveniment este o bună ocazie pentru o întâlnire între noi cu colegii, vecinii și foștii vecini, cu rudele, cu prietenii de o viață și pe care nu avem ocazia să îi vedem în fiecare zi. Efortul a fost imens pentru a organiza acest eveniment, într-o locaţie deosebită și doresc să mulțumesc gazdelor noastre că au acceptat să ne primească în număr atât de mare. Ştiu că sunt persoane care vorbesc că stricăm banii pe evenimente culturale. Acesta nu este un eveniment cultural, este un eveniment de suflet pentru cei care au construit România şi pe care noi astăzi o moştenim, pentru cei care au construit Reghinul pe care-l iubim şi de care ne mândrim. Merită tot sacrificiul şi efortul nostru şi am făcut-o cu drag. Este un eveniment cu încărcătură sufletească, cu implicare totală. ” a declarat Maria Precup, primarul municipiului Reghin.

La acest eveniment a luat parte şi vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, Alexandru Cîmpeanu.

”Am venit la Reghin, mai exact am venit acasă. Persoanele vârstnice din Municipiul Reghin merită acest eveniment pentru că acest municipiu, care este o localitate deosebit de frumoasă a fost construită de înaintașii noștri, mai exact de aceste persoane prezente aici. Merită din plin, merită mai mult decât atât, să recompensăm într-o măsură mai mică sau mai mare, efortul pe care de-a lungul vieții l-au depus pentru construirea unui oraș frumos în care astăzi convieţuim. Este important ca noi să preluăm ce ne-au lăsat moștenire aceşti minunaţi oameni şi să-l înfrumusețăm și mai mult. Le urez sănătate pentru că la această vârstă au nevoie de aşa ceva, viață lungă, bucurie și fericire alături de cei dragi” a afirmat Alexandru Câmpean, vicepreședintele Consiliului Județean Mureș.

71540479_2435247916560672_8894897190074318848_n

Un moment important în cadrul evenimentului a fost premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, cupluri care au primit diplome de onoare, flori şi tort.

Secretul este să ne acceptăm unul pe celălalt şi totodată să lăsăm nervii la o parte, să fim toleranţi, dar nu exagerat. Să încercăm să ne iubim. E un eveniment foarte important pentru noi ziua de astăzi. Nu mă aşteptam. Mă bucur că totuşi există aşa ceva şi pentru noi şi de aceea le mulţumesc organizatorilor că s-au ocupat de noi pentru că e o ocazie unică în viaţă” spune Victoria Man.

„Au fost 50 de ani frumoşi. Am ajuns la pensie, iar acum la cei 50 de ani de căsătorie. Dumnezeu să ne mai ţină măcar zece ani. Evenimentul de astăzi este tare frumos şi ne aşteptam la această surpriză pentru că ştiam că doamna primar nu uită de noi. În aceşti ani nu am avut secrete unul faţă de altul.” a declarat Ivana Lucreţia.

71407471_2434975773254553_1234303034557726720_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*