
Un milion de lei investiţi de CJ Mureş în Clinica de Ortopedie din cadrul SCJ
Consiliul Judeţean Mureş şi-a îndreptat atenţia în acest an spre ceea ce înseamnă sănătate. Iar pentru ca acest domeniu să fie sprijinit a alocat o sumă considerabilă, necesară atât pentru investiţii în aparatură medicală, cât şi pentru reparaţii şi pentru igienizări. Nu a fost uitată nici Clinica de Ortopedie şi Traumatologie din Târgu-Mureş unde s-au alocat aproximativ un milion de lei. Aceşti bani au fost folosiţi pentru reparaţii la curte şi achiziţionarea a două aparate necesare în cadrul intervenţiilor chirurgicale.
„În atenţia consilierilor şi a preşedintelui Consiliului Judeţean, sănătatea a fost în acest an o prioritate motiv pentru care vreau să le mulţumesc. Am ales Clinica de Ortopedie pentru a evidenţia eforturile financiare şi finalizarea lor, deoarece este o clinică de tradiţie cu care ne mândrim, un colectiv de înaltă performanţă profesională. În această clinică se realizează cel mai mare număr de proteze de şold din ţară. Am terminat aici investiţiile pe acest an, dar acestea vor continua şi în anii următori. Acestea au constat în achiziţia aparatului radiologic în sala de operaţie tip C-arm fără de care anumite intervenţii nu pot fi realizate. Am finalizat parcarea şi curtea din jurul clădirii clinicii de ortopedie şi se va achiziționa în 25 septembrie aparatul de artroscopie” a declarat managerul interimar al Spitalului Clinic Judeţean Mureş, dr. Ovidiu Gârbovan în cadrul unei conferinţe de presă.
Concret, cei aproape un milion de lei au fost împărţiţi astfel: 430.000 aparatul de radiologie, 250.000 aparatul de artroscopie, 225.000 parcarea cu reparaţiile de canalizare etc.
„Este o secţie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean cu care ne mândrim şi de aceea am încercat ca pe partea de investiţii să intrăm şi pe partea de reparaţii curte, clădire cât şi investiţii în aparatură. La această clinică tot timpul erau probleme cu canalizarea menajeră şi pluvială aşa că a trebuit desfăcută toată curtea pentru a rezolva această problemă. A fost nevoie de această reparaţie capitală a întregii curţi, iar în felul acesta, atât personalul medical, cât şi bolnavii să poată intra în mod civilizat în această curte. Acest aparat de tip C-arm este un aparat necesar actului medical. Anul acesta sper să putem trece pe la fiecare clinică, pe la fiecare secţie pentru a vă putea prezenta aparatura care a fost achiziţionată în acest an atât din fondurile Consiliului Judeţean, cât şi din cele Guvernamentale.
Este o situaţie în care niciodată nu poţi să spui că este destul. Niciodată nu putem să spunem că suntem satisfăcuţi şi am terminat. Cum am cumpărat un aparat nou şi am dotat secţiile, în câţiva ani apar noi generaţii, noi soluţii şi trebuie să te gândeşti să reînnoieşti această aparatură. Am rugat toţi şefii instituţiilor să facă tot posibilul ca banii alocaţi pentru investiţii şi pentru reparaţii să fie cheltuiţi anul acesta. La sfârşitul lunii septembrie vom mai face o analiză asupra sumelor cheltuite la fiecare instituţie şi în cazul în care sunt instituţii care nu reuşesc să-şi cheltuie sumele alocate, atunci o să luăm aceste sume şi o să le dăm la instituţiile care reuşesc să-şi cheltuie sumele alocate pentru investiţii” a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc.
Clinica de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş este condusă de prof. dr. Tudor Sorin Pop. Performanţele colectivului din cadrul acestei clinici sunt recunoscute şi peste graniţele judeţului, asta deoarece pacienţii care ajung aici sunt din toată ţara. Aparatul de radiologie de tip C-arm este unul de ultimă generaţie, iar achiziţionarea lui a fost necesară pentru că celălat aparat asemănător din dotare avea o vechime de 20 de ani. 90% dintre pacienţi sunt din afară judeţului. Timpul de aşteptare pentru o intervenţie chirurgicală este de aproximativ 6 luni, pe listele de aşteptare fiind peste o mie de pacienţi.
„Sunt mândru de faptul că ducem mai departe o tradiţie pe care am moştenit-o prin faptul că Târgu-Mureşul a fost şi este unul dintre centrele importante în ceea ce priveşte chirurgia artroplastică – artroplastia de şold şi de genunchi. Avem peste o mie de intervenţii artroplastice pe an, iar clienţii care se adresează clinicii noastre sunt din întreaga ţară. Este ceea ce am preluat de la profesorii noștri. Am fost sprijiniţi în ceea ce priveşte aceste realizări, cu aceste aparaturi mai ales aparatul C-arm care este indispensabil pentru activitatea noastră. Avem convingerea că acest sprijin va fi permanent pentru că, fiind un centru de referinţă în ceea ce priveşte patologia ortopedică şi în ceea ce priveşte pregătirea studenţilor şi a medicilor rezidenţi, considerăm că sunt necesare pentru a crea un standard profesional. Sunt un beneficiu pentru pacienţi, cât şi pentru medici” spune prof.dr. Tudor Sorin Pop.
Investiţiile din partea CJ Mureş se îndreaptă şi spre alte secţii, acestea fiind în curs de finalizare.