10 ani Ardeal TV sărbătoriţi alături de colaboratori

228 de judeţe în zece ani. O echipă restrânsă la început, care cu timpul s-a transformat într-o mare familie: familia Ardeal TV. În aceşti ani au avut alături mulţi colaboratori, cărora cei din echipa Ardeal TV au dorit să le mulţumească, printr-un eveniment special, menit să marcheze şi cei zece ani de televiziune. Şi cum se puteau aduce mulţumiri într-un mod mai frumos, decât printr-o seară specială, care să-i unească pe cei care sunt părtaşi la existenţa acestei televiziuni.

6

Daniel Gliga este cel care a pus bazele acestei televiziuni din dorinţa de a arăta telespectatorilor imaginea reală a satului românesc, din dorinţa de promovare a obiceiurilor şi tradiţiilor locale, dar şi pentru că îşi dorea ca informaţia să fie de bună calitate.“Trebuie să vă mulţumesc eu vouă pentru că aţi fost alături de mine! Fără voi nu aş fi reuşit să duc Ardeal TV unde este acum” a declarat Daniel Gliga, pentru Ardeal TV, continuând că “cei zece ani de Ardeal Tv au fost foarte frumoşi, dar la fel de grei. Până la urmă, am izbutit şi ne-am extins. Mă întreba cineva mai devreme dacă acum zece ani visam la aşa ceva!? Da, am visat pentru că atunci când am înfiinţat Gliga Tv, cineva mi-a luat un interviu, întrebându-mă care este visul meu. Visul era să devenim post naţional. Uite că după zece ani am devenit regional şi nu o să mă las până nu o să devenim televiziune naţională. Ardeal Tv a devenit o familie şi vreau să rămână în continuare alături de mine” a declarat Daniel Gliga, directorul fondator Ardeal Tv.
Un loc special amenajat la eveniment l-au avut şi producătorii locali, de unde oaspeţii au putut gusta din bunătăţile expuse începând de la prăjituri pregătite de Laboratorul Căsuţa Bunicii din Ibănești, siropuri şi dulceaţă marca Pârâul Fântânelelor, produse lactate de la Mirdatod, vin de la Colina Transylvania, până la produse apicole, oferite de Miro.
Atmosfera a fost întreţinută de Mălina Cioloca, Florin Vos alături de Andreea Morariu, iar surpriza serii a fost Direcţia 5.

1  3 4

Lăsăm mai jos câteva impresii de la cei care au fost prezenţi la eveniment şi care de-a lungul anilor au stat alături de echipa Ardeal TV:

Mă simt foarte bine şi îmi doresc să dăinuiască, copiii şi nepoţii lui Daniel, să ducă mai departe această activitate atât de frumoasă prin care informează lumea şi e aproape de oameni. Atât timp cât o familie munceşte şi îşi face o echipă puternică sigur vor reuşi pentru că oricine munceşte va ajunge sus. Felicit întreaga echipă Ardeal Tv, să aibă mulţi ani şi să fie sănătoşi” a transmis Mircea Todoran, administratorul Mirdatod.

Eu îmi aduc aminte cu plăcere de începuturile acestei televiziuni pe când era Gliga Tv, care pe atunci se vedea şi în câteva localităţi din judeţul Harghita. Încă de pe atunci am avut o colaborare cu acest post, care între timp a devenit o televiziune Regională – Ardeal TV. De-a lungul celor zece ani am avut ocazia să colaborez cu diferite persoane care şi-au desfăşurat activitatea la acest post de televiziune, cu conducerea postului, cu domnul Daniel Gliga pe care-l felicit încă odată. Nu doar că a încercat prin această televiziune să valorifice ceea ce este important în zona aceasta şi în judeţele din Ardeal, ci şi pentru că este o televiziune apropiată de oameni, o televiziune de suflet, care prezintă ştiri, activităţi care se referă la felul în care sunt gestionate unităţile administrativ teritoriale, dar în acelaşi timp şi-a dedicat activitatea pentru a aduce în actualitate ceea ce românii de pe aceste meleaguri au creat în timp, valori care au rămas autentice. Este important să prezentăm aceste valori fie că este vorba despre obiceiuri, tradiţii, cântece, meşteşuguri mai ales pentru generaţia tânără pentru că ei sunt cei care trebuie să preia şi să ducă mai departe ceea ce românii de pe aceste meleaguri au creat valoros. Le apreciez munca pentru că ceea ce fac, fac pentru oameni şi sunt aproape de ei. Le doresc la mulţi ani” a fost gândul lui Mircea Duşa, prefectul judeţului Mureş.

5“Felicitări în primul rând! Mă bucur că aţi plecat din Reghin ca şi mine, că lucraţi cu colegi care au fost alături de mine la Zi de Zi. Este bine că v-aţi extins pe 28 de judeţe. Este fain că Gliga TV şi-a schimbat numele în Ardeal Tv, vă văd prezenţi la evenimentele legate de comune, oraşe. Cred că avem un rost, putem să creştem dacă învăţăm să le cerem celor de pe naţional dreptul de proprietate, pe informaţiile trimise către Bucureşti. Ardeal Tv este o echipă faină, trebuie să crească, să puneţi preţ pe valoarea publicităţii şi să o creşteţi, să puteţi să aveţi oameni de presă, jurnalişti, cameramani. Gând bun şi să ne vedem la 15 – 20 de ani” Aurelian Grama, director fondator Zi de Zi.

Această aniversare nu este importantă doar pentru Ardeal TV, ci şi pentru Reghin pentru că eu sunt foarte mândră că avem o televiziune care cuprinde o parte foarte mare din România şi ştiind ce greu este să trăieşti şi să răzbeşti, este extraordinar. Deci, Reghinul nu doar economic, ci şi din punct de vedere al televiziunii străluceşte, iar asta datorită vouă. Vă admir şi vă doresc să fiţi la fel de abili, de buni, de imparţiali. Uite că aţi putut aduna la acest eveniment din toate partidele politice fără niciun fel de ranchiună, iar asta înseamnă echidistanţă. La Daniel îi transmit să fie la fel de încrezător în forţele lui şi îi felicit echipa cu care lucrează, pentru că singur, oricât de puternic eşti nu poţi face nimic. Faptul că vă înţelegeţi atât de bine înseamnă că sunteţi o echipă, vă doresc să rămâneţi la fel şi să vă meargă bine”  Maria Precup, primarul municipiului Reghin.

Am venit cu mare bucurie astăzi să fiu alături de Ardeal TV, cei care aduc lumea mai aproape de noi cu fiecare ştire, cu fiecare informaţie, cu fiecare gest de păstrare a identităţii noastre naţionale, cu tot ceea ce e mai frumos în sufletul românesc. Mă bucur foarte mult să le spun şi eu la mulţi ani, sănătate multă şi să fie în continuare o televiziune de toată lauda, o televiziune care prin varietatea emisiunilor aduce mai aproape de fiecare dată informaţia reală, corectă, dar şi ce ne este nouă mai drag: cântecul popular, straiele populare. Mă bucur că am ajuns, că putem fi împreună aşa cum am fost şi alte dăţi. E o onoare să fiu astăzi aici şi să dea Dumnezeu să fie mai mulţi ani de acum încolo, cu acelaşi profesionalism şi aceaşi echipă deosebită, care compun practic Ardeal TV!“ Jean Adrian Andrei, prefectul judeţului Harghita.

„Mă simt minunat şi mă bucur că aţi reuşit atâţia ani să fiţi împreună, o echipă fantastică. Prin emisiunile voastre, mai ales prin emisiunea care mă interesează pe mine cel mai mult „Plus pentru sănătate” aduce plus valoare vieţii fiecărui om, deoarece oamenii sunt foarte bine informaţi despre toate afecţiunile. Câte răsărituri vor mai fi, atâtea să aveţi împreună în echipa Ardeal TV. ” Daciana Hîncu, Vizual Med.

Familia lui Daniel Gliga a fost alături de mine chiar de la început. Cred că meritul lor este că ne-au adunat astăzi aici şi chiar cei mai buni prieteni sunt aici în sală. Îi felicit pentru curajul pe care l-au avut pentru că nu este uşor. A fost o provocare atunci când au început Gliga TV pentru că era Gliga Instrumente Muzicale. În realitate nu suntem rude, dar suntem prieteni buni şi sper ca asta să dureze. Cred că pe cei care suntem astăzi în sală, indiferent de culoarea politică, ne caracterizează omenia şi prietenia. Asta este menirea unei televiziuni, de a promova valorile. Le doresc mult succes şi putere de muncă!” le-a transmis Gliga Vasile Ghiorghe, preşedintele PSD Mureş.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*