Orga Bisericii Evanghelice din Ideciu de Jos are nevoie de restaurare

Orga este unul dintre cele mai vechi instrumente, care de-a lungul timpului a răsunat în bisericile evanghelice din Transilvania. Un astfel de instrument cu o veche istorie în spate se află şi la biserica evanghelică din Ideciu de Jos, însă orga are nevoie de restaurare. S-a luat legătura cu Hermann Binder din Sibiu, care este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi constructori de orgi pentru a demara lucrările de restaurare. Însă pentru ca acest lucru să fie dus până la capăt este nevoie de implicare financiară.

Din acest motiv, familia Holircă a demarat o strângere de fonduri prin organizarea unui eveniment intitulat „Brunch Muzical” prin care speră că vor putea aduna banii necesari restaurării acestul instrument.

Evenimentul este anunţat pentru sâmbătă, 14 septembrie între orele 11.00 – 16.00 în curtea bisericii Evanghelice din Ideciu de Jos, la care vor lua parte cvintetul Neumarkt Brass Quintet si solista Alexia Aştelean. „Pe lângă muzica deosebită, veți gusta preparate locale de la producători apreciați precum Cramele Liliac, Dealurile Uilei, Dulceața lui Răzvan, Manufactura de Brânză de la Cund, Sănătate de la Poienița si Prepelițele lui Holi. Acest eveniment a luat naștere din dorința de a susține restaurarea instrumentului ce acompania în vremuri îndepărtate slujbele de duminică şi cele din zile desărbătoare. Datorită pasiunii unui om deosebit, Hermann Binder, momentul atât e aşteptat se apropie. Munca de restaurare a început! Însă pasiunea nu este suficientă şi necesită şi implicare financiară. Astfel s-a născut ideea organizării unui brunch-muzical, cu scopul strângerii de donații ce să completeze cheltuielile de restaurare. Porţile bisericii se deschid pentru enoriași atunci cand preotul, Johann Zey, vine de la Reghin pentru a ține slujbă duminica şi în zilele de sărbătoare de peste an. Clopotele răsună festiv şi anunță evenimentul. La fel o va face în 14 septembrie când va asteptăm cu drag!” spune Anabella Holircă, organizatorul evenimentului.

Prețul unui bilet este de 100 de lei
Rezervări se pot face la tel. 0747386954 (whats app/sms) până pe 9 septembrie.
orga 3 orga orga 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*