Voluntarii „De la Marginalizare, la Integrare!” la Festivalul Văii Gurghiului şi la Festivalul Cepei de la Suseni

Un sfârşit de săptămână plin de evenimente a fost şi pentru voluntarii din cadrul proiectului „De la Marginalizare, la Integrare!”, care au participat în perioada 16 – 18 august la două Festivaluri importante: Festivalul Văii Gurghiului şi Festivalul Cepei de la Suseni. Voluntarii s-au întâlnit cu cetăţenii prezenţi la aceste evenimente, cărora le-au prezentat proiectul. „Ca de fiecare dată, la fiecare eveniment din judeţul Mureş promovăm proiectul “De la Marginalizare, la Integrare!”, un proiect realizat de administraţia locală din comuna Deda. Astăzi dorim să le prezentăm cetăţenilor de pe Valea Gurghiului şi tuturor participanţilor la festival, faptul că avem un program în care îi aşteptăm să ni se alăture ca voluntari. Ne dorim ca prin acest proiect să combatem discriminarea, care din păcate se regăseşte în ţara noastră. Scopul nostru, al echipei de implementare a proiectului este acela de a diminua fenomenul discriminării” a precizat Alexandra Cotoi, voluntar în cadrul proiectului.
În ceea ce privesc condiţiile pentru a deveni voluntar, Alexandra Cotoi spune că “avem nevoie de dorinţă în primul rând. Avem nevoie de puţin timp liber pentru a-l oferi în scopul comunităţii şi bineînţeles, de un suflet deschis pentru a realiza astfel de acţiuni de voluntariat. Oricine poate să devină voluntar, atâta timp cât îşi doreşte”.
Proiectul se implementează de mai bine de un an. „Acest proiect a fost demarat din dorinţa celor din Deda de a facilita celor din comună accesarea anumitor cursuri, să-şi facă o afacere proprie, să-şi dezvolte anumite abilităţi. Voluntariatul este o parte a proiectului, dar pe lângă asta se doreşte şi dezvoltarea antreprenoriatului prin care antreprenorii să se cunoască între ei şi să dezvolte activităţi împreună” a declarat Crina Laszlo, voluntar.

(C.R.)

proeict deda la gurghiu 2 proiect deda la gurfghiu 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*