Fiii Satului s-au întâlnit la Jabeniţa

Locuitorii din Jabeniţa au avut parte de o zi specială, pusă la cale de conducerea Primăriei Solovăstru, în colaborare cu mai mulţi sponsori care au sprijinit financiar evenimentul. Astfel s-a decis că jabeniţenii au nevoie de o zi în care să depene amintiri şi să se simtă bine împreună, iar pentru asta s-a organizat „Sărbătoarea Fiilor satului”,  menită să-i ajute să se întâlnească preţ de câteva ore pentru a petrece împreună.

jabenita 8

Evenimentul a debutat cu deschiderea oficială, de la care nu au lipsit invitaţii speciali precum Mariana Vlad – primarul comunei Băla, dar şi Consulul Onorific al României în Quebec, Sorin Pescăruş. „Ne bucurăm că domnul Consul a răspuns afirmativ invitaţiei noastre şi a venit. Nu a uitat de unde a plecat, de împrejurimi, de dealurile din localitate. Ne-a promis că va fi prezent şi anul viitor la această sărbătoare” a declarat primarul Tătar Ilie Chirilă.

WhatsApp Image 2019-08-23 at 14.33.10
Sorin Pescăruş, Consul Onorific al României în Quebec, a vorbit pe scenă în faţa publicului prezent, având un discurs emoţionant despre copilăria sa pe aceste meleaguri. „Vreau să vă spun că vă iubesc pe toţi, iubesc acest sat cu multă pasiune. În fiecare seară când mă culc, mă gândesc la locurile de unde am plecat pentru că aici este sufletul meu. Am trăit aici peste 20 de ani. M-am născut şi am crescut aici. Acest loc mi-a dat tot ceea ce sunt. Sunt un jabeniţan! Nu am pregătit un discurs. Am fost ales să vă vorbesc pentru că sunt cel care a venit din cel mai îndepărtat loc. Nu suntem aici doar cei care au plecat, sunt prezenţi şi cei care au rămas aici, ei care sunt cei mai de valoare pentru că fac în aşa fel încât acest sat să vieţuiască, iar limba moşilor şi strămoşilor noştri să dăinuie pe aceste meleaguri. Vă mulţumesc pentru asta! Dacă nu ar mai fi aceste rădăcini ar fi un dezastru pentru mine, pentru sufletul meu. Îi mulţumesc domnului primar pentru că mi-a oferit ocazia să mă întâlnesc cu oameni pe care nu-i mai cunosc, pentru că a trecut vremea şi peste mine şi peste ei. Vreau să închei aducând un omagiu părinţilor mei, pe care cei de o vârstă cu mine îi ştiu şi le-au fost învăţători: Gavril Pescăruş şi Vasilica Pescăruş. Nu uitaţi că vă iubesc şi port această iubire cu mine şi în Canada, românilor de acolo”.
Imnul Naţional a fost intonat de solistul Ovidiu Furnea, urmat de binecuvântarea sărbătorii de către preoţii Vasile Fărcaş din Jabeniţa, Adrian Ganea din Solovăstru, dar şi de protopopul Reghinului, Valentin Vârva.
În cadrul evenimentului, un moment important l-au avut cuplurile care au împlinit 25 şi 50 de ani de căsătorie. „Am oferit sărbătoriţilor în semn de preţuire plachete, buchete de flori şi câte un premiu în bani, nu foarte mare, dar suficient de consistent cât să acopere o cină romantică” spune primarul Tătar Ilie Chirilă. Doamnele prezente la eveniment care au purtat numele de Maria nu au fost uitate pentru că acestea au primit câte o floare, evenimentul desfăşurându-se în zi de mare sărbătoare, Adormirea Maicii Domnului.
„A fost o zi foarte plină din toate punctele de vedere. Am avut parte de emoţii şi din pricina vremii, am avut parte şi de câteva picături de ploaie, dar până la urmă timpul şi Cel de Sus a ţinut cu noi. A fost o zi cum poate nici noi nu ne-am imaginat că o să fie, atât de reuşită, iar consătenii mei să se simtă atât de bine în preajma noastră şi a artiştilor care au urcat pe scenă. Le mulţumesc tuturor pentru susţinere, pentru ajutor şi pentru că au fost alături de noi” a declarat primarul Tătar Ilie Chirilă, la finalul evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*