Concursul gastronomic câştigat de comuna Gurghiu

Şi în acest an la Festivalul Văii Gurghiului s-a organizat concursul gastronomic, unde premiul a constat într-un viţel. Bucătarii fiecărei comune de pe Vale, care s-au înscris în concursul gastronomic de la această ediţie a Festivalului Văii Gurghiului au avut de pregătit o păpăraie. În acest an, de bucuria câştigării premiului a beneficiat comuna Gurghiu, prin Maria Murar, cea care a pregătit reţeta câştigătoare.
„Am pus ouă de casă, carne de porc pusă pentru iarnă în borcan cu untură şi pe lângă asta, mult suflet. Poate faptul că am făcut-o pe plită, într-un plăcintar de tuci a impresionat juriul. La desert am avut clătite cu urdă, plăcintă cu mere, urdoici. M-am bucurat mult la aflarea veştii pentru că juriul a ştiut să aprecieze şi a fost atent la detalii” a declarat Maria Murar, imediat după aflarea veştii.
Premiul cel mare a fost oferit de postul de televiziune Ardeal TV, premiu despre care Maria Murar spune că „este bine-venit în ograda noastră, noi fiind crescători de animale, ne înmulţim ferma”. Ceilalţi reprezentanţi ai comunelor înscrise în concurs nu s-au întors acasă cu mâinile goale, ci au primit ca premiu de consolare câte o damigeană de zece litri plină cu „noroc”.  (C.R.)

sdr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*