Cărţile donate la Festival au ajuns la Biblioteca Gurghiu

Pentru al doilea an consecutiv, Biblioteca Județeană Mureș, în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, a derulat proiectul „Hai la Festival cu o carte” în cadrul celor două festivaluri de promovare a tradiţiilor şi obiceiurilor populare: Festivalul Văii Mureşului şi Festivalul Văii Gurghiului. Prin acest proiect se dorește completarea și înnoirea fondului de carte al bibliotecilor publice comunale.
Cărţile adunate la Festivalul Văii Mureşului au ajuns la Biblioteca din comuna Deda, în timp ce cărţile donate la Festivalul Văii Gurghiului au ajuns la Biblioteca din comuna Gurghiu.
Printre cei care au donat un număr semnificativ de cărţi pe Valea Gurghiului s-a numărat şi Vlad Gliga, un tânăr producător de film, cu rădăcini pe această vale. “Familia mea se trage de aici din zonă. Eu sunt plecat de vreo 20 de ani din Târgu-Mureş, aşa că am rămas cu ditamai biblioteca. Când am văzut pe facebook anunţul pentru donarea de cărţi, am zis că acesta este locul cel mai potrivit pentru cărţile mele. Am adus ceva literatură, cărţi de cultură generală, dicţionare. Mai am încă aproximativ 200 de cărţi pe care vreau să le aduc cu o proximă ocazie” a declarat Vlad Gliga.
Lucica Precup, bibliotecar la Biblioteca Publică din Gurghiu spune că  “Mi se pare o iniţiativă minunată pentru a ajuta bibliotecile comunale şi eu cred că sunt de folos, iar astfel de acţiuni să meargă mai departe. Locuitorii din Gurghiu încă mai citesc, e drept că mai mult persoanele mai în vârstă şi elevii, dar e îmbucurător că încă se citeşte. E drept că nu cum se citea în trecut, dar cărţile sunt încă de interes”.
La această ediţie a Festivalului Văii Gurghiului s-au adunat un număr de 259 de cărţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*