Zece ani de Ardeal TV – sărbătoriţi printr-un spectacol folcloric

Sunt zece ani de la prima emisiune a postului Ardeal TV – televiziune regională, care a prins viaţă sub sigla Gliga TV, pornit iniţial ca un post local. De-a lungul anilor, pe „sticla” postului de televiziune s-au putut urmări emisiuni din diferite domenii precum: reportaje, documentare, emisiuni sportive, politic, religios, medical, toate axate pe cotidian, pe viaţa comunităţilor, a omului simplu de la ţară, dar în acelaşi timp vizând şi oamenii valoroşi ajunşi exemple pentru noi.

 

Artişti de valoare pentru a sărbători Ardeal TV
arrdeal tv 9
Cei zece ani de Ardeal TV au fost marcaţi printr-un spectacol folcloric, care a adus în faţa celor prezenţi nume consacrate ale muzicii populare românești: Ana Munteanu, Anca Branea, Cornelia Ardelean Archiudean, Cosmin Mocean, Costel Popa, Cristian Pomohaci, Daniel Rațiu, Dorina Oprea, Elisabeta Guzu, Gheorghe Mureșan, Irina Mihoc, Izidor Tudoran, Leontina Pop, Livia Harpa, Maria Neag, Mădălina Mureșan, Mărioara Precup Stoica, Mărioara Sigheartău, Mihaela Botoș Lateș, Mihai Poșteanu, Minodora Mureșan, Olimpia Deneș, Petre Petruse, Remus Bondar, Voichița Mihoc, Simona Pop Labiș, Teodor și Narcisa Țogorean, Ansamblul Doina Mureșului din Reghin și Ansamblul Coronița din Solovăstru.
Evenimentul a fost prezentat de doi dintre membrii echipei Ardeal TV: Alexandra Cotoi, cea mai veche angajată a televiziunii și Andrei Romanică, cântăreț de muzică populară ce realizează emisiunea „Din Ardeal Cu Voie Bună” în direct, în fiecare vineri.
Fiecare dintre artiştii prezenţi pe scena Casei Municipale de Cultură „Eugen Nicoară” din Reghin a adus ceva special ca dar de aniversare: muzica şi jocul popular, cărora li s-au dedicat trup şi suflet pentru a încânta publicul iubitor de folclor.

Daniel Gliga „Suntem o echipă de oameni ambiţioşi”

Intrarea la spectacol a fost gratuită, evenimentul fiind transmis în direct de Ardeal TV. Spre încântarea întregii echipe a televiziunii Ardeal TV, publicul a început să intre în sala de spectacole a Casei Municipale de Cultură Eugen Nicoară din Reghin încă de la ora 16, deşi evenimentul avea ora de începere ora 18.00. Şi a fost arhiplină, în sală spectatorii rămânând în număr foarte mare până la final.
„Vinovat” pentru povestea Ardeal TV este Daniel Gliga, cel care nu a stat prea mult pe gânduri şi a decis să deschidă o televiziune, în vremuri în care unii au cârcotic că nu va avea nici o şansă.  „Aceşti zece ani au trecut foarte repede. Am început greu, continuăm greu, dar avansăm şi ne vedem în toată ţara. Sunt foarte mulţumit de echipa mea pentru că e o echipă de oameni ambiţioşi, care îmi stă alături şi mă ajută. Acest spectacol a rămas de organizat pe mâna echipei, nu am făcut invitaţii nimănui, cu toate astea sala a fost plină şi cred că asta se datorează numărului mare de interpreţi valoroşi de pe afiş. Acum opt ani am fost întrebat în cadrul unui interviu „cum vă vedeţi peste zece ani?” atunci spuneam că-mi doresc ca postul nostru de televiziune să devină televiziune naţională. Am reuşit să devenim regională. Eu sper, îmi doresc din tot sufletul şi vom munci pentru asta, să ajungem cu adevărat o televiziune naţională” spune Daniel Gliga, fondatorul Ardeal TV.

Prezent la Reghin la aniversarea celor zece ani de Ardeal TV, Cristian Pomohaci s-a arătat încântat de invitaţia primită de a cânta în faţa reghinenilor. Acesta a fost prezent în urmă cu câţiva ani la filmările emisiunilor dedicate Crăciunului, filmate la Lăpuşna. „Sunt zece ani, o aniversare care acum place. Sunt frumoase aniversările de zece, de 20 de ani, dar când o să aveţi 50 de ani ca mine nu o să vă mai placă” a spus râzând Cristian Pomohaci, publicului prezent. „Dar pentru că astăzi ne bucurăm de o aniversare de zece ani, de zece ani de frumos, de emisiuni frumoase, vreau să vă mărturisesc că cea mai frumoasă emisiune pe care am avut-o în viaţa mea a fost la Lăpuşna, motiv pentru care le mulţumesc pentru bucuria avută celor de la Ardeal TV. Atât e de greu să ţii o televiziune în aceste zile, dar iată că domnul Daniel Gliga suportă aceste cheltuieli, motiv pentru care vreau să îi spun domnului Daniel Gliga „La mulţi ani” şi vreau să vă văd la aniversarea de o sută de ani – Ardeal TV” a adăugat Cristian Pomohaci.

ardeal tv 5

Andrei Romanică „Este o mare bucurie că fac parte din familia voastră”

Andrei Romanică, cel care s-a ocupat în mare parte de ceea ce înseamnă legăturile cu artiştii prezenţi la spectacol şi organizarea evenimentului aniversar, spune că primul contact cu Ardeal TV l-a avut în urmă cu nouă ani, pe când a oferit un prim interviu televiziunii. „Ardeal TV e vinovat pentru că m-a ales pe mine, Andrei Romanică, să vă fie alături şi iată că de mai bine de un an, „Din Ardeal cu voie bună” cred că a devenit una dintre cele mai iubite emisiuni ale postului Ardeal TV. Ardeal TV este un post care a legat prietenii cu marele public, cu mari artişti. Şi pentru că noi suntem prieteni cu artiştii, iată că sunt astăzi la sărbătoarea noastră, având lângă noi interpreţi din Banat, Bihor, Bistriţa, Mureş. Sunt interpreţi care ne sunt alături, care ne apreciază, care ne îndrăgesc, iar dragostea şi aprecierea noastră e reciprocă. Nu pot decât să le mulţumesc. De pe acum îi invit la aniversarea cu numărul 15, la cea cu numărul 20 şi până la aniversarea cu numărul 50 cred că suntem capabili să facem lucruri frumoase. Putem face lucruri frumoase alături de public, de artişti, de voi, colegii de la Ardeal Tv. Este o mare bucurie că fac parte din familia voastră” spune interpretul de muzică populară, Andrei Romanică.

Crina Laszlo „Mă bucur că sunt de peste 6 ani în colectivul
televiziunii”

Cum o televiziune nu poate supravieţui fără publicitate, fără susţinere financiară, de acest domeniu se ocupă Crina Laszlo, director de marketing. „Ce înseamnă Ardeal TV pentru mine? Eu consider că este extrem de important să mergem la lucru cu plăcere și să putem face ceea ce ne place. Marketingul, socializarea și oamenii frumoși au fost întotdeauna printre preocupările mele zilnice. Mă bucur că sunt de peste 6 ani în colectivul televiziunii și am ocazia să muncesc în domeniul pe care mi l-am dorit, iar colegii și oamenii cu care interacționez sunt un bonus frumos. De asemenea, sunt recunoscătoare că pot învăța zilnic ceva nou, fiecare client, situație fiind o provocare” spune Crina Laszlo, director marketing.
Spectacolul aniversar a fost unul grandios, şi deşi a durat peste patru ore, publicul a rămas până la final, semn că a fost plăcut impresionat de prestaţia artiştilor, iar sărbătoarea televiziunii regionale Ardeal TV a fost pe gustul lor.
Spre finalul evenimentului, colegii de scenă i-au făcut o surpriză solistei Elisabeta Guzu care şi-a aniversat ziua de naştere, dăruindu-i un tort, moment în care publicul prezent i-a cântat La mulţi ani.
67122968_2407079252683458_6051088541826416640_n

Postul de televiziune a fost înființat în iulie 2009 ca televiziune locală, iar în 1 mai 2016 a devenit televiziune regională

Acoperire în 2019: 28 județe (judeţul Mureş, judeţul Harghita, judeţul Bistriţa-Năsăud, judeţul Sibiu, judeţul Cluj, judeţul Alba, judeţul Sălaj, judeţul Hunedoara, judeţul Braşov, judeţul Covasna, judeţul Prahova, judeţul Buzău, judeţul Brăila, judeţul Ialomiţa, judeţul Teleorman, judeţul Constanţa, județul Suceava, județul Iași, județul Bacău, județul Galați, județul Tulcea, județul Caraș – Severin, județul Gorj, județul Călărași, județul Argeș, județul Dâmbovița, județul Giurgiu, județul Ilfov și în București
Împlinirea celor 10 ani va fi marcată și în luna septembrie printr-un eveniment adresat tuturor clienților și colaboratorilor postului de televiziune, eveniment ce va avea loc la un renumit cort din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*