Reghinul, nelipsit de la Festivalul Văii Mureşului

La fiecare ediţie a Festivalului Văii Mureşului, Municipiul Reghin răspunde prezent, alegând ca la această ediţie să aducă la standul pe care-l reprezintă, puţin din specificul satului românesc prin imagini din arhiva Muzeului Etnografic “Anton Badea” din Reghin. Nu au lipsit de la căsuţa Reghinului, Centrul de Informare Turistică, care a avut ca scop promovarea tradiţiilor, a atracţiilor turistice din Reghin şi împrejurimi. Meşterii prezenţi şi-au expus creaţiile la care au lucrat cu atâta migală: icoane, mărgele, costume populare şi multe alte produse pe care vizitatorii nu doar că le-au putut admira, ci au putut să le şi cumpere.

67794001_2360091394075842_1446085599885787136_n
Biblioteca Municipală “Petru Maior” din Reghin ca instituţie de carte, recunoscută de-a lungul anilor, a fost prezentă în cadrul acestui festival cu un stand de carte. “Am făcut o selecţie din câteva cărţi pe care le considerăm extrem de relevante şi de importante pentru această parte de ţară, pentru această zonă. Sunt câteva cărţi care reflectă istoria, cultura, tradiţia acestor locuri, personalităţile de marcă pe care le-a dat de-a lungul anilor această zonă binecuvântată de Dumnezeu cu atâtea frumuseţi şi cu atâţia oameni frumoşi. Lucrările pe care le avem noi se referă şi la istoria Reghinului, cultura, tradiţia, spiritualitatea Reghinului ca cel mai important centru social – cultural – istoric al acestei părţi de țară.  De asemenea, avem albume cu texte, imagini pe care cei care trec pragul standului nostru le pot viziona. Avem pliante de mediatizare a instituţiei noastre. Am avut şi exemplare din numărul cel mai recent al revistei “Astra Reghineană”, a precizat Florin Bengean, directorul Bibliotecii Municipale “Petru Maior” din Reghin.
În perioada festivalului s-a desfăşurat şi un festival de poezie populară, care s-a derulat atât la Reghin, cât şi pe Valea Mureşului. “Astăzi (sâmbătă, 27 iulie n.r.) participanţii sunt aici pe Valea Mureşului. Este un festival internaţional de poezie populară în care sunt invitaţi poeţi populari, poeţi ţărani efectiv, din mai multe locuri din ţară, chiar şi din străinătate, fiind prezente câteva persoane de la Cernăuţi. Sunt poeţi populari care transmit valorile satului românesc de astăzi şi de altă dată” a adăugat directorul Florin Bengean.

67248804_2317282231690575_1636019387406221312_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*