La mulţi ani, Radio Son!

S-au împlinit 21 de ani de când Radio Son Reghin emite pe frecvenţa 87, 8 FM. Cu siguranţă ai ascultat măcar o dată un hit sonat: fie că te-ai aflat la locul de muncă, într-un magazin sau chiar în maşină. Din 1998, Radio Son Reghin şi-a răsplătit ascultătorii nu doar cu cele mai proaspete ştiri pe hituri, anunţuri de mică şi mare publicitate, ci le-a oferit concursuri cu premii pe măsură, organizate cu diferite ocazii.

12985588_798489793617573_7322457442192075989_n

Au fost ori sunt încă pe frecvenţa 87,8 FM, o echipă de oameni îndrăgostiţi până în măduva oaselor de ceea ce înseamnă radioul, dedicaţi meseriei: Petru Bașa, Călin și Marcel Ormenișan,Viorica Varodi, Marius Hârțoagă, Răzvan Moldovan, Emeșe Ardelean, Laura Marin, Claudiu Andrei, Adrian Țepeș, Ghiță Zileriu, Loredana Cătană, Tulia Cășvean, Vasile Hodorogea, Simona Man, Diana Damian, Claudia Rosenfeld, Florin Cioloca, Szabo Arthur, Lia Bogdan, Andrada și Vlad Fiscutean, Gabriel Forro, Adrian Creți, Florin Voșloban, Ștefan Căliman, Gabriela Iacoban, Călin Hărșan, Diana Bejan, Lia Suciu, Alina Suciu (Andrei), Marius Portik, Marcela Bonț (German), Ionela Șerdean (Pop), Cristi Graur, Veturia Câmpean (Fekete), Andreea Baiko (Forgaci), Bogdan Barbu, Dora Patron, Liana Todoran, Mircea Pui, Crina Laszlo, Daniel Gliga, Andrei Keresztes, Cristina Vlasa.

Dacă spui Ghiţă Zileriu, spui Radio Son. El este cel mai vechi membru al echipei de sonaţi. „Ce pot să spun? Sunt 21 de ani… Majoratul la americani! (râde). Adevărul e că 21 de ani e o viaţă de om. Încă ţine, încă merge. Până motorul îţi funcţionează cum trebuie e ok şi până oamenilor le place, de ce nu? Plus că e o mare plăcere, chiar dacă astăzi radioul la nivel naţional vorbind, din punctul meu de vedere, s-a transformat în caterincă, lucru care mie nu-mi place. Muzică, informaţii şi dacă poţi, să fii pe gustul oamenilor! Asta încercăm noi la Radio Son, iar dacă oamenii ne ascultă înseamnă că suntem apreciaţi. Despre începuturi? Nimic mai simplu: Scooter –How much is the fish?. Era multă muzică veche, topuri, clasamente la care se adaugă Disco-ghid-rock-ul din care luam informaţii. Nu aveai internet, era singurul loc de unde-mi puteam lua informaţii despre trupe, artişti. O carte care pentru mine era biblia muzicii, pe care încă o am acasă. Îmi amintesc că am făcut rost greu de ea, am luat-o de la o librărie din Cluj şi eram atât de fericit că am găsit-o. Am citit-o scoarţă-n scoarţă. Acum se spune că se lucra rudimentar, dar mie îmi pare că muzica se auzea mai bine. Atunci aveam Son Nostalgic o emisiune cu top nostalgic. Gânduri de viitor? Cel puţin încă 21 de ani, chiar dacă nu voi mai fi eu…” spune cu zâmbetul pe buze, Ghiţă Zileriu.

 

Dora Patron, cea alături de care în fiecare dimineaţă v-aţi servit doza de cofeină, moderând emisiunea „Cafeaua de dimineaţă” se află acum în concediu de creştere al copilului, însă asta nu o opreşte să nu fie alături de colegii ei. „Au trecut deja 21 de ani, pentru unii mai tineri, aproape o viaţă de om. Radio Son, cred că şi-a pus amprenta în viaţa fiecărui reghinean, cel puţin pentru un minut, cu o piesă, o voce, o reclamă sau chiar un concurs. Mă bucur că fac parte din echipa Radio Son, am crescut alături de o parte din vocile radioului, iar din 2011 am ajuns să fiu şi eu una dintre ele, dar venirea pe lume a unei minuni în viaţa mea, m-a pus pe pauză de pe frecvența 87, 8 FM, însă doar cu vocea, deoarece frecvenţa rămâne neschimbată de pe radioul din bucătărie sau cel din maşină. Din postura de mămică, Radio Son, are acelaşi farmec, informaţii utile şi muzică pentru toate gusturile, un farmec pe care îl dau ascultătorii pentru că datorită lor, Radio Son a ajuns la o vârstă aşa frumoasă. La mulţi ani, Radio Son Reghin, dragi colegi şi ascultători!” spune Dora Patron.

 

În fiecare dimineaţă de la ora 10:00 asculţaţi Pur şi Simplu cu Ionela Pop. Ea este cea care aduce informaţii din diferite domenii precum sport, lumea mondenă, curs valutar.  „Îmi amintesc şi acum prima zi în care am intrat live. Era o zi de 13 septembrie 2006, o zi specială în care am spus pentru prima dată „bună ziua şi bun găsit pe frecvenţa Radio Son”. Nu pot descrie în cuvinte emoţiile pe care le-am simţit atunci, ştiind că mă ascultă colegi, prieteni, dar şi cei din familie. De 21 de ani suntem împreună cu voi pe frecventa 87,8 FM. Vocea mea o ascultaţi de 13 ani de la ora 10.00 la 14.00 în Pur şi simplu FM. Pentru mine este o bucurie că am putut să descopăr lumea radioului şi m-am alăturat echipei Radio Son Reghin, o echipă de oameni veseli şi muncitori. Le mulţumim tuturor celor care ne ascultă, pentru că datorită lor am ajuns până aici. Promitem şi pe viitor multe ştiri pe hituri, informaţii proaspete, muzică de calitate pentru toate gusturile, dar şi concursuri. E minunat să lucrezi la radio. La mulţi ani tuturor sonaţilor!” spune Ionela Pop.

radio son

Partea de marketing este asigurată de Crina Laszlo, căreia îi datorăm pe lângă multe altele, concursurile organizate la Radio Son. „Ce înseamnă Radio Son pentru mine? În colectivul radioului am intrat după vreun an jumate după ce m-am alăturat televiziunii. Am acceptat provocarea de a fi și aici deoarece sunt mână în mână televiziunea și radioul: când avem de realizat un spot tv, prima dată realizăm varianta audio (radio) abia după trecem mai departe. Am învățat foarte multe de la colegi, ei având peste 15 ani în domeniu și le sunt extrem de recunoscătoare. Îmi doresc să fim împreună pe acest drum cât mai mult deoarece suntem atât de obișnuiți cu munca aceasta în echipă, că de multe ori nici nu trebuie să detaliem pentru a obține un rezultat final excelent, ne completăm unul pe celălalt și e perfect” Crina Laszlo, director marketing.

 

Vocea din spatele Ştirilor pe Hituri este Cristina Vlasa „Radioul m-a ales pe mine. La nici 19 ani am pășit pentru prima dată într-un post radio și am rămas acolo timp de 18 ani. Mă bucur să fiu alături de Radio Son de doi ani. Împreună cu echipa încercăm să aducem oamenii împreună, să le ţinem companie, stimulându-le curiozitatea, oferindu-le informații corecte, pertinente, ”ştiri pe hituri” și de ce nu… emoție. De 21 de ani, Radio Son îmbracă zi de zi textul şi vocea în culoare, sentimente și stări. La mulți ani colegilor și ascultătorilor!” ne spune Cristina Vlasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*