Alexandra Cotoi „Acolo unde echipa e unită, treci peste toate”

Chiar dacă au trecut 10 ani de la prima emisiune, parcă totul a început ieri. Și nu glumesc! Zâmbesc acum când privesc în urmă!

În primul rând, sunt impresionată de parcursul acestei televiziuni. Dacă în primii ani eram un post de televiziune locală, care emitea acum 10 ani doar pe Valea Gurghiului, sub denumirea de Gliga TV, astăzi ne vedem în 28 de județe și suntem Ardeal TV, postul de televiziune regională care reușește de 10 ani să aducă lumea aproape de tine. Această transformare o datorăm în primul rând telespectatorilor, care ne-au fost alături de-a lungul anilor, solicitând operatorilor de cablu din regiunea lor, să introducă Ardeal TV în grila lor de programe.
Nu m-am gândit niciun moment că vom ajunge aici, dar iată că prin multă muncă, o echipă de profesionişti și telespectatori dornici de a le oferi tradiții și frânturi din viața omului simplu de la ţară, am reușit.
Parcursul meu în această televiziune a fost neașteptat chiar și pentru mine. Daniel Gliga, cel care a gândit întregul proiect, și-a dorit un post de televiziune care să ofere abonaților emisiuni cu ei și despre ei. Acesta a fost lucrul pe care mi l-a cerut inițial. Apoi, a venit încrederea în echipa pe care a format-o, iar pas cu pas ne-am extins.
Îmi amintesc și acum prima discuție pe care am avut-o și nu îmi vine să cred că au trecut de atunci 10 ani. Partea cea mai frumoasa e că nu a spus nu din prima, la nicio propunere. Ne-a susținut în toate inițiativele, iar drept dovada, astăzi suntem cei pe care ne vedeți zilnic la Ardeal TV. Așa șef, mai rar în ziua de azi!
Un lucru pe care vreau să îl afirm cu mândrie e faptul că am reușit să ne extindem atât de mult la cererea publicului telespectator, lucru pe care cei din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului nu erau foarte încrezători. Când le-am prezentat proiectul, parcă acum îmi sună în minte cuvintele lor: nu prea aveți cum să reușiți să detronați celelalte posturi regionale. Uite că am reușit, iar ei au văzut acest lucru! După mine, eu aş merge până la București doar ca să le spun în față că uite, se poate ca un post de televiziune locală, dintr-un oraș cum e Reghinul, să se transforme în televiziune regională și să câștige publicul. Dar acest lucru a fost făcut cu mari eforturi din partea întregii echipe, multe nopți nedormite, ore peste program și sute de producții marca Ardeal TV reușite și apreciate. La toate acestea, adăugăm transmisiunile în direct în care am stat pe baricade sute de ore.
Să nu vă închipuiți că nu am avut parte de momente tensionate, de multe ori am fost chiar la limită, dar acolo unde e echipa unită, treci peste toate, cu capul sus, pregătit pentru noi provocări.

ardeal tv 1
Televiziunea noastră a oferit șansa multor artiști să se afirme, pentru că noi știm cât e de greu să îți faci un nume în lumea muzicii și nu numai. Ideologia noastră a fost să oferim prilejul de a fi văzuți de o lume întreagă. Le-am prezentat poveștile de viață, i-am promovat, iar astăzi ei ne sunt prieteni. Le mulțumim tuturor celor care răspund afirmativ ori de câte ori îi invităm în producțiile noastre propri. Și o fac cu mare drag. Emisiunile de Crăciun sau producțiile de Paşte, ne-au apropiat, devenind astfel o mare familie. Ne sunt dragi cu toții, drept dovadă astăzi sărbătorim alături de ei. Alături de o mică parte, pentru că am fi avut nevoie de mult mai mult timp de spectacol astfel încât să îi includem pe toți. Ne leagă de fiecare invitat din emisiunile noastre câte o poveste. Dar avem timp și de azi înainte. Ca să vă dați seama mai bine, vă spun că la ultimul Crăciun de la Ardeal TV, am avut peste 300 de invitați. Datorită nouă, s-au reînființat ansambluri populare, care au reînviat tradiții demult uitate. Rostul nostru e să scoatem la lumină, din lada de zestre, acele tradiții care riscau să se piardă în negura timpului. Nu spunem noi acest lucru, ci ne-au mărturisit-o administrațiile locale, care au acum posibilitatea să realizeze spectacole cu oamenii locului, de înaltă ținută. Le mulțumim fiecăruia că și-au rupt din timpul lor pentru a scrie istoria meleagurilor din care provin, lăsând astfel dovada vie a  identității noastre naționale.
Nu am o pregătire cu studii în domeniu, sunt o educatoare care a reușit să împace pasiunea cu meseria. Nu mă întrebați care mi-e meseria pentru că nu aș ști ce să aleg. Ambele joburi îmi stârnesc la fel de multă dorință de a-mi face treaba cât mai bine. Am învățat din mers și am avut în jurul meu oameni care să aibă încredere în mine. În primul rând Daniel și Luminiţa Gliga, cei care mi-au fost alături pe parcursul acestor ani, indiferent de situație, apoi Neluțu și Nicoleta Gliga, familia care a descoperit în mine un prezentator de evenimente. Cei care au sădit în mine sămânţa care a fost piatra de temelie în domeniul televiziunii sunt Călin şi Daniela Uţa şi nu vreau să îi uit pe colegii mei fără de care nu aș fi aceeași Alexandra Cotoi de la Ardeal TV. În privința familiei, aici sunt multe spus, de mulțumit, dar ei simt acest lucru și îmi sunt alături, indiferent de situație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*