Dezinsecţie şi deratizare la Solovăstru

Primăria comunei Solovăstru demarează acțiunea de dezinsecție și deratizare pe domeniul public și privat. Operațiunea se va desfășura în perioada 23-25 iulie 2019,odată cu lasarea serii între orele 20.00 – 24.00, în funcție de condițiile meteorologice.


Deși produsele folosite nu sunt toxice pentru oameni, plante și animale, sfătuim locuitorii comunei noastre să ia măsuri de protecție a spațiilor locuite (să închidă ferestre, uși), iar pe apicultori să ia măsuri pentru protecția familiilor de albine. Acțiunile se vor desfășura în apropierea cursurilor de apă (Gurghiu și afluenții săi – pâraie), în zonele cu apă stătătoare, mlăștinoase, parcuri, lizieră de pădure, în zona cu locuințe, în interiorul localitaţilor, iar locuitorii sunt rugați să permită accesul echipelor de lucru în zonele respective, dacă acestea se află pe proprietatea lor privată și chiar să le solicite să intre pentru dezinsecție acolo unde au șanțuri pe proprietate.”
Acțiunea vine ca urmare a solicitării Instituției Prefectului-Județul Mureș privind luarea de măsuri conform adresei nr. 6073/12.06.2019 a Direcției de Sănătate Publică Mureș.
Întrucât în comuna Solovăstru în ultimii ani nu a fost făcută o deratizare generală și știm cu toții că rozătoarele de casă (șobolani, șoareci) pot transmite boli periculoase la oameni, concomitent cu acțiunea de dezinsecție am considerat că ar fi utilă și o acțiune de deratizare împotriva rozătoarelor în gospodăriile cetățenilor precum și la instituții, venim cu rugămintea de a sprijinii această acțiune care este suportată din bugetul local și de a permite accesul în gospodării pentru aplicarea substanțelor, actiune ce se va desfăşura în aceeaşi perioadă între orele 8.00 – 20.00.
Vă multumesc pentru sprijinul dumneavoastră în reusita acestei benefice acţiuni pentru locuitorii comunei noastre.
Cu respect
Primar,
Tătar Chirilă Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*