Dezinsecţie din avion la Reghin

Instituția Prefectului – Județul Mureș a transmis primăriilor o adresă privind necesitatea luării de măsuri pentru supravegherea şi reducerea populaţiilor de tânţari. În acest sens, conducerea Primăriei Municipiului Reghin a luat decizia ca în municipiul nostru să se desfăşoare o acţiune de dezinsecţie pe raza întregului oraş. Astfel administraţia locală a hotărât delegarea serviciul de dezinsecţie, care va fi executat conform standardelor impuse de normele legale în vigoare.

„Am găsit cel mai mic preţ la cea mai mare firmă din Bucureşti. Dezinsecţia va fi făcută din avion asupra întregului oraş pentru a scăpa de ţânţari şi căpuşe. Bineînţeles că tot procesul va fi făcut cu foarte mare atenţie pentru a nu deranja apicultori, tocmai din acest motiv vom avea o colaborare cu aceştia. Aşa vom face integral tot oraşul pentru că în felul acesta se face şi în Braşov, Sfântu Gheorghe, Oradea şi în alte oraşe. Materialul utilizat este avizat şi se vor cunoaşte exact produsele folosite” a declarat Mark Endre, primarul interimar al Municipiului Reghin.

Zilele şi orele în care aceste activităţi de dezinstecţie vor fi organizate urmează să fie comunicate ulterior pentru ca cetăţenii să fie informaţi corect despre acest lucru.

În acest context, autoritățile locale trebuie să organizeze activităţi de dezinsecţie cu societăţi autorizate în acest scop, punând accent pe zonele cu vegetaţie bogată, parcuri, zone riverane cursurilor de apă.

Primăriile trebuie să ia măsuri pentru asanarea/desecarea bălţilor şi a acumulărilor de apă ca urmare a ploilor abundente precum şi pentru informarea populaţiei asupra necesităţii îndepărtării apei reziduale din gospodării sau din subsoluri.

”Având în vedere creșterea populației de țânțari în mai multe zone ale județului, precum și sesizările pe care le-am primit în acest sens, am convocat o ședință de analiză cu instituțiile responsabile din județ: Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Mureş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al Judeţului Mureş, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Mureş, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare – Filiala Teritorială de Îmbunătăţiri Funciare Mureş, Administraţia Bazinală de Apă Mureş, Oficiul Fitosanitar Mureș, Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş, Garda Naţională de Mediu – Serviciul Comisariatul Judeţean Mureş, în care am analizat măsurile care trebuie luate pentru reducerea acestor populații. Am atenționat, printr-o circulară, conducerile unităților administrativ teritoriale cu  privire la măsurile pe care trebuie să le aplice în fiecare localitate pentru combaterea țânțarilor. Urmează ca instituțiile cu responsabilități în domeniu să controleze modalitatea în care primarii și consiliile locale respectă aceste recomandări,” a transmis printr-un comunicat de presă, prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

sursa foto: ziarulderoman.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*