Festivalul „Sâmbăta X3” pentru iubitorii de sport, natură şi muzică

În perioada 26-28 iulie, Grădina Ielelor din Sâmbăta de Sus, îşi va deschide porţile pentru a primi miile de iubitori ai sportului, naturii şi muzicii de calitate la cel mai mare festival care  îmbină armonios elemente de entertaiment şi lifestyle: muzica live, gastronomie românească, sport şi activităţi în aer liber, activităţi culturale, de protecţia şi conservarea mediului, de responsabilitate socială.

Organizatorii festivalului îşi propun să aducă împreună amatorii de festival şi sportivii iubitori de alegare montană, cross, airsoft şi montain bike, în cadrul unei atmosfere de socializare şi entertainment, de care se poate bucura întreaga familie. Nu vor lipsi ingredientele de succes ale unui festival: muzica live, zona de food şi multe ateliere de creaţie dedicate, deopotrivă, şi celor mari şi celor mici.

Aerul curat, cele 6 hectare ale Grădinii Ielelor, locul unde se va desfăşura festivalul, infrastructura demnă de marile festivaluri internationale: apa curentă, energie electrică, staţie de epurare, 3 lacuri artificiale, sistem de drenaj prin canale colectoare, toalete moderne la standarde europene în container sanitar, container duşuri, vor oferi participantilor o experienţă unică alături de cei dragi.

„Ne-am dori să creionăm un festival care să aducă împreună familiile, un festival unde pot veni să se bucure de muzică, mişcare, natura, dar şi de siguranţa şi de o atmosferă liniştită. În peisajul festivalurilor cred că era nevoie de un astfel de concept, pentru că în acest moment, sunt foarte multe festivaluri de nişă, fie că vorbim de muzica house, electric music sau rock. Noi am vrut să oferim o alternativă pentru întreaga familie”, a declarat Lucian Savoiu, unul dintre organizatorii Sâmbăta X3.

Cu o investitie de sute de mii de euro in infrastructura si amenajare, Gradina Ielelor poate acomoda mii de oameni care vor regasi in mijlocul naturii comfortul dorit si de cei mai exigenti dintre participanti:

 

 • Zone umbra naturala / copaci
 • Zona campare gratuita 15.000 mp
 • Parcare gratuita
 • Energie elctrica
 • 1 scena de 6 x 7 ptr concerte pe timp de zi
 • 1 scena mare de 10 x 10 pentru concerte pet imp de noapte
 • Iluminat perimetral
 • Iluminat ambiental
 • Gard imnprejuitor
 • Ambulanta permanenta
 • Punct de prim ajutor in interiorul festivalului
 • Paza firma specilatizata atat interior cat si exterior
 • Pct acces festival
 • Instalatie de canalizare de 400 ml
 • Statie de epuarare proprie de 15.000 lt

 

Grădina Ielelor va gazdui baruri, foișoare, scene permanente, zone de relaxare, zone amenajate pentru copii, dușuri și toalete. Capacitatea de campare este de pana la 1.500 de corturi, în regim gratuit. Organizatorii au încheiat parteneriate cu companii care vor închiria, in cadrul locaţiei, celor care nu doresc să îşi aducă de acasă: corturi pentru campare, biciclete pentru mountain bike şi echipamente complete de airsoft.

 

Iubitorii de alergare montana si cross, MTB si airsoft, amatori sau profesionisti, sunt asteptati sa se  inscrie la competitiile organizate in cadrul Festivalului  SX3

Timp de trei zile, Sâmbăta de Sus va fi un centru important al sportului și distracției pentru participantii de toate vârstele. Specialişti în cele trei discipline sportive au gândit trasee cu diferite grade de dificultate, astfel incât să răspundă cerinţelor celor mai puţin antrenati dar şi sportivilor de performanţă.

Cursele de alergare montană şi cross sunt concepute pentru diferite distanțe și adaptate pentru diferite grupe de vârste, astfel incât intreaga familie să facă mişcare şi să se bucure de aerul curat de munte. Celor mai mici participanţi, dar şi amatorilor de distracţie, organizatorii le-au pregătit o cursă de 1 KM , respectiv Family Music Run, o cursă de 3 km pe ritmuri muzicale. In funcţie de gradul de pregătire, ceilalti participanţi se pot înscrie la una dintre cele 2 curse de alergare, respectiv 10 km și 21 km (half marathon). Partener oficial al curselor de alergare montana și cros este Federația Romana de Atletism.

Cursele MTB se vor desfăşura pe trasee de 20, respectiv 40 de km, cu grade diferite de dificultate, pentru a spori intensitatea acestor competitii.

Iubitorii de adrenalină oferită de practicarea Airsoft vor avea parte de o experienţă inedită. Inscrierile sunt deschise pentru o competiţie în stil militar, din care nu vor lipsi numeroase provocări, trageri la ţinta fixă, cursa cu obstacole in echipă de 5 trăgători.

Competițiile sportive se vor desfăşura pe suprafaţa a 3 localităţi: Sâmbăta de Sus, Lisa si Dragus intr-un areal de peste 1.000 ha.

Cei care doresc sa se inscrie la competitiile sportive sau vor mai multe informatii despre festival o pot face accesând: https://sambatax3.ro/

afisx3-1024x449

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*