Zilele Satului şi Târgul Cireşelor la Brâncoveneşti

Pregătirile sunt în toi în comuna Brâncoveneşti pentru evenimentele din acest sfârşit de săptămână când au loc Zilele Satului Brâncoveneşti, dar şi tradiţionalul Târg al Cireşelor.

 

Zilele Satului

Activităţile vor debuta vineri, 5 iulie cu deschiderea oficială ce va avea loc la Căminul Cultural începând cu ora 21.00 unde cei prezenţi vor putea lua parte la un program cultural cu ansambluri de dansuri populare maghiare, dar şi program artistic prezentat de copiii talentaţi din localitate.

Ziua de sâmbătă va fi dedicată activităţilor sportive ce se vor desfăşura pe terenul de fotbal unde vor fi organizate meciuri de fotbal, concurs de biciclete, cross, lovituri de la 11 m. Organizatorii s-au gândit şi la cei mici, aşa că vor fi organizate şi activităţi creative pentru copii. În fiecare an cei prezenţi primeau o porţie de gulaş, însă „în acest an am schimbat meniul aşa că vom servi sarmale. Vor fi undeva la 1200 de sarmale, sper să fie suficiente pentru toată lumea” a precizat Ördög Ferencz, primarul comunei Brâncoveneşti

De pe terenul de fotbal, evenimentele din cadrul Zilelor Satului se vor muta pe scena Târgului unde se vor organiza concerte susţinute atât de interpreţi maghiari cât şi români: Tolvaj Renáta, Ionică Moroşanu, Bettly Duő, urmate de un foc de artificii.

targ cirese

Duminică va avea loc Târgul Cireşelor în cadrul căruia se va desfăşura un program cultural începând cu ora 9:30. „Duminică începem activităţile tot pe terenul târgului unde o să vină formaţiile din comună: Brâncoveneşti, Idicel Sat, Idicel Pădure, Vălenii de Mureş. Vor fi prezente şi ansamblurile Casei de Cultură din Reghin cu secţia română şi secţia maghiară, ansamblul condus de domnul Frâncu, dar şi ansambluri din Aluniş. După terminarea programului cultural urmează distracţie pe terenul târgului. Sperăm să fie vreme bună. Am fost întrebat de mulţi de ce organizăm Târgul Cireşelor atât de târziu!? Pentru că este o tradiţie în a fi organizat în prima duminică a lunii iulie. Când am preluat funcţia de primar am încercat să aflu un istoric al acestui târg, dar nu am reuşit să găsesc nimic. Cert este că se organizează de peste o sută de ani şi că în trecut se organiza târgul an de an în data de 2 iulie indiferent că pica lunea, marţea ori la sfârşit de săptămână. Este a 14 ediţie de când am cumulat Zilele Satului cu Târgul Cireşelor tocmai pentru a nu face două sărbători în zile diferite. Cei plecaţi din localitate, întorşi pentru Zilele Satului au astfel ocazia să participe şi la Târgul Cireşelor” a adăugat Ördög Ferencz, primarul comunei Brâncoveneşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*