Gimnaziul „Augustin Maior” îşi prezintă elevele de zece

Un număr de 92 de elevi de la Gimnaziul „Augustin Maior” s-au înscris la Evaluarea Naţională în acest an. Majoritatea au avut de suţinut două probe: română şi matematică, dar printre aceştia au fost elevi care au susţinut examenul şi la discipline precum limba şi literatura maghiară sau limba şi literatura germană. Din totalul de 213 lucrări, 189 au fost lucrări cu nota mai mare de 5, ceea ce înseamnă o promovabilitate de 88,73%.

 

„Sunt foarte mândră de rezultatele obţinute de elevii noştri în acest an şcolar. Îi felicit în primul rând pentru că au putut să se concentreze să îşi depăşească emoţiile pentru că asta e unul dintre motivele pentru care nu reuşesc de fiecare dată să îşi arate valoarea prin nota pe care o obţin. Anul acesta, majoritatea au obţinut rezultate chiar mai bune decât le-au avut în cei opt ani şcolari, ceea ce ne bucură. De câţiva ani nu am mai avut un zece curat la evaluare, iar de data aceasta a reuşit eleva Roxana Gheorgilaş să obţină două note de zece, la română şi la matematică. Mai avem încă două eleve, Zaharie Andreea care a obţinut zece la matematică şi Ioana Palko de la Şcoala Gimnazială Mirona care a obţinut zece tot la matematică. Nivelul testelor a fost mediu, însă într-adevăr pentru media 10 întotdeuna sunt exerciţii cu o dificultate ridicată. Pe lângă notele de zece obţinute, cea mai mare parte au obţinut medii pornind de la 7,50 ceea ce este foarte bine. Fiind în etapa de admitere, elevii noştri nu au de ce să îşi facă griji şi sunt sigură că fiecare va intra la liceul pe care şi-l doreşte datorită mediilor pe care le-au obţinut. E adevărat că în rezultatele elevilor se reflectă munca de zi cu zi a de la clasă, ceea ce aduce un plus valoare şcolii. Însă chiar şi cel mai bun profesor, dacă nu are elevii potriviţi, care să răspundă, să se implice şi să se concentreze pentru a obţine rezultatele potrivite nu prea îşi poate arăta valoarea” a declarat directorul Gimnaziului „Augustin Maior” Cristina Beldean pentru Glasul Văilor şi Ardeal TV.

augustin maior

Andreea Zaharie „Mă bucur că efortul depus a dat roade”

Andreea Zaharie a obţinut nota 10 la matematică şi 9,70 la limba şi literatura română. “Evaluarea Naţională a fost pentru mine de nivel mediu. A fost ceva realizabil unde se putea lua notă mare pentru că subiectele nu au fost foarte grele. Mă bucur că efortul depus a dat roade. Tot timpul mi s-a părut matematica uşor mai interesantă, dar nu pot să spun că a fost pasiunea mea. Ultimul an este practic ca toţi anii adunaţi împreună, singura diferenţă este că toţi elevii devin mai uniţi. Pe cei care urmează după noi îi sfătuiesc să nu se streseze, să stea calmi şi să facă tot ce pot la examen” a declarat Andreea Zaharie.

 

Ioana Palko „M-am pregătit mult pentru acest examen”

Ioana Palko a obţinut media 10 la matematică şi 9, 10 la limba şi literatura română. Va urma cursurile liceului „Lucian Blaga din Reghin la profilul matematică-informatică. Deşi e atrasă de această materie, Ioana spune că îşi doreşte totuşi să urmeze facultatea de medicină.  „Nu mi s-a părut foarte dificil, asta şi pentru că m-am pregătit mult pentru acest examen. Am început pregătirile de anul trecut mai intens la ambele materii, dar matematica mi-a plăcut cel mai mult, iar asta s-a văzut în rezultatul de la Evaluarea Naţională” spune Ioana Palko, care îi sfătuieşte pe cei care vor intra anul viitor în clasa a VIII-a „să înveţe din timp şi să nu se lase pe ultima sută de metri”.

 

Roxana Gheorgilaş „Mă aşteptam să fie mai dificil”

Pe Roxana Gheorgilaş, am prezentat-o deja într-un interviu. Eleva, care a reuşit să-şi canalizeze emoţiile din timpul Evaluarii Naţionale, a reuşit să obţină singura medie de 10 din Reghin. „O etapă foarte importantă din viaţa mea, care mă aşteptam să fie mai dificilă, dar nu mă aşteptam la două note de 10. Deşi aveam în fiecare zi şi antrenamente la baschet, când ajungeam acasă învăţam şi faceam teste, reuşind cumva să creez un echilibru între sport şi şcoală. La începutul anului şcolar am început să fac teste, câte un model de la Evaluarea Naţională pe săptămână, apoi am ajuns ca în ultima lună să rezolv şi câte un test pe zi” a precizat Roxana Gheorgilaş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*