Trei şefi de promoţie la Gimnaziul “Augustin Maior” din Reghin

An de an, luna iunie este luna despărţirilor de anii de şcoală. A venit rândul celor 110 elevi din clasele a VIII-a de la Şcoala Gimnazială “Augustin Maior” să-şi ia rămas bun de la anii de şcoală generală. Fiindu-le aproape părinţii şi prieteni dragi, elevii celor cinci clase, trei de secţia română, una de secţia maghiară şi una de secţia germană au păşit cu emoţii în curtea şcolii.
“E un moment emoţionant şi deosebit din viaţa elevilor pentru că termină un ciclu de învăţământ şi se pregătesc pentru următorul, care îi aşteaptă cu noi provocări şi încercări la care noi le dorim mult succes. Prima încercare şi moment de cotitură în viaţa lor este evaluarea naţională, la care sperăm să aibă rezultate deosebite şi să poată să îşi aleagă pe baza mediilor obţinute şi a mediei pe cei patru ani de gimnaziu drumul pe care şi-l doreşte fiecare în viaţă” a declarat Cristina Beldean, directorul Gimnaziului “Augustin Maior” din Reghin.
Reprezentanţii elevilor din clasa a VIII-a au predat celor din clasa a VII-a cheia simbolică a succesului, cheia simbol ce le va deschide drumuri.
Roxana Florina Gheorghilaş din clasa a VIII-a C, Andreea Maria Zaharia din clasa a VIII-a A şi Andreea Minola Nistor din clasa a VIII-a B sunt cele trei eleve care se pot mândri cu titlul de şef de promoţie. Acestea au media generală pentru cei patru ani de 9.99.
“Avem rezultate deosebite la olimpiadele de matematică, faza judeţeană şi un elev calificat la faza naţională. La olimpiada de limba română calificare la faza naţională. La olimpiada de limba franceză am avut în acest an mulţi elevi înscrişi care s-au întors cu premii. Avem şi sportivi care sunt campioni naţionali şi internaţionali la înot. Aşa că în rândul elevilor noştri există o preocupare deosebită şi pentru alte activităţi, decât pregătirea obişnuită din timpul anului şcolar” a adăugat directorul Cristina Beldean.

 

 

 

WhatsApp Image 2019-06-21 at 10.55.05
Prezent la festivitatea de absolvire a fost şi primarul Municipiului Reghin, Maria Precup. “Mă bucur că sunt foarte mulţi copii şi ştiu că pentru ei este foarte important acest eveniment ca şi pentru părinţi. Întotdeauna am zis că în clasa a VIII-a îţi decizi viitorul. M-am gândit toată noaptea că astăzi o să vin aici şi mi-am amintit cum a fost pentru mine clasa a VIII-a şi cum povesteam despre ce o să ne facem când o să fim mari. Şi-atunci te simţi şi eşti foarte responsabil pentru că îţi alegi liceul, faci ceea ce îţi doreşti şi îţi place şi este primul pas spre pasul definitoriu când alegi facultatea pe care vrei să o urmezi şi să îţi alegi destinul pentru tot restul vieţii. Acum copiii sunt mult mai informaţi decât am fost noi şi din acest motiv sunt convinsă că o să ştie ceea ce vreau să facă şi o să îşi aleagă ceea ce li se potriveşte pentru a nu avea decepţii.
Această zi a fost un moment care i-a amintit primarului Municipiului Reghin de anii în care s-a aflat şi ea pe băncile şcolii. “În clasa a VIII-a ştiam ce liceu vreau să urmez, eram foarte hotărâtă. Ceea ce mi-am dorit s-a şi întâmplat. Am fost foarte mândră că am intrat pe locul doi la liceul economic unde erau opt pe un loc şi după primul trimestru am terminat pe locul 1 şi am luat bursă patru ani. Bursa mea era mai mult decât câştiga tata, fiind ţăran la CAP. Asta mi-a adus un confort extraordinar pentru că am putut să îmi aduc şi eu aportul, iar părinţii nu au mai avut cheltuieli cu mine. Cumpăram lucruri pentru mine şi surorile mele. Nu am simţit nicio frustrare şi nicio dorinţă neîmplinită.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*