Roxana Gheorgilaş – eleva de zece a Reghinului la Evaluarea Naţională

În judeţul Mureş 13 elevi au medii de zece la Evaluarea Naţională. Printre aceşti elevi se numără şi  Roxana Gheorgilaş de la Şcoala Gimnazială „Augustin Maior”, cea care a obţinut singura medie de zece din Reghin.

 

Reporter: Te aşteptai la acest rezultat? Care a fost reacţia ta la aflarea acestei veşti?
Roxana Gheorgilaş: Sinceră să fiu, mă așteptam la note mari, însă nu chiar la două note de 10. În primă fază nu îmi venea să cred că acelea sunt rezultatele mele, dar după câteva minute am realizat că ceea ce văd este adevărat. M-am simțit eliberată de toate emoțiile acestui prim examen important din viața mea.

Rep.: Cum ţi s-au părut subiectele de la Evaluare?
R.G.: Subiectele de la Evaluare mi s-au părut de nivel mediu și cred că dacă erai atent puteai să iei o notă bună.

Rep.: Câtă muncă stă de fapt în spatele unui astfel de rezultat? Ai luat meditaţii ori au fost suficiente lecţiile predate de profesori la clasă?
R.G.: Atât timp cât înțelegeam din clasă lecțiile și nu aveam nedumeriri, nu au fost necesare meditațiile în cazul meu. Am lucrat atât cât am crezut că am nevoie și se pare că munca mea a dat roade.

Rep.: Ai avut în gimnaziu vreo materie preferată?
R.G.: Nu pot să zic că am avut o materie preferată. Erau materii la care îmi plăcea să învăț și materii la care nu, însă tot o făceam. Totuși pe parcursul anilor de gimnaziu am participat la olimpiade la limba româna, biologie, geografie și limba franceză.

Rep.: De ce crezi că e nevoie pentru a fi un elev de zece? Tu cum ai reuşit acest lucru având în vedere că ai fost şi şefă de promoţie?
R.G.: Nu cred ca e neapărat nevoie de ceva pentru a fi un elev de nota 10. Tot ce am făcut a fost să fiu atentă la ore și să îmi respect profesorii. Am muncit, am fost atentă și am avut mereu vise.

Rep.: Acum că s-a terminat Evaluarea Naţională te poţi bucura de vacanţă. Ce planuri ai pentru această vară?
R.G.: Datorită emoțiilor examenelor nu am avut ocazia să mă gândesc ce voi face în această vacanță, dar cu siguranță că o voi petrece alături de familia mea și prietenii mei.

Rep.: Unde vei merge la liceu şi de ce?
R.G..: Am decis să merg la un liceu din Reghin, deoarece consider că nu are rost să părăsesc orașul, întrucât liceele din Reghin sunt unele bune, cu un colectiv și profesori buni.

Rep.: Posibil să fie prea devreme pentru astfel de întrebări, însă ce meserie ai vrea să urmezi şi de ce?
R.G.: Pe parcursul anilor mi-am tot schimbat răspunsul la această întrebare, dar în momentul de față îmi doresc să devin avocat pentru a dărui dreptate oamenilor.

Rep.: Cu ce îţi ocupi timpul liber înafară de învăţătură? Ce îţi place să faci în timpul liber?
R.G.: Pe lângă școală și învățat, în timpul liber am antrenamente, ies cu prietenii, petrec timp cu familia, deci cam toate lucrurile pe care le face un elev obișnuit.

Rep.: Cum te-ai caracteriza ca persoană?
R.G.: Niciodată nu am știut cu ce să răspund la această întrebare. Prietenii mei și familia mea sunt în măsura de a răspunde. Tot ce pot să zic e că ma consider o fată destul de calmă, o elevă luptătoare, o persoană care vrea binele tuturor și o prietenă pe care te poți baza oricând.

index

Un comentariu

  • Claudia

    Bravo Roxi! Ești mândria orașului. Ma bucur foarte mult pentru realizarea ta. O meriți. Înca o dată felicitări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*