(P): Vești bune pentru Valea Gurghiului: drum asfaltat la Lăpușna și pârtii de schi – proiect integrat Sovata – Ibănești, aducțiune de apă

Referindu-se la proiectul de asfaltare a drumului de la Ibănești – Lăpușna – limită județ Harghita, Vasile Gliga spune că situația este oarecum complicată. „Ba e proprietar Romsilva, ba Consiliul Județean. Romsilva l-a luat, cred, temporar în gestiune, când a avut fonduri pentru pietruire. Sper ca în cel mult o lună să lămurim situația, pentru a ști cine este titular pe proiect”. Conform președintelui PSD Mureș, acest drum va ajuta și la dezvoltarea turismului în județul Mureș, în special al celui de pe Valea Gurghiului.
„Ministrul turismului, care în 2018 a participat la festivalul Văii Gurghiului, a fost impresionat de faptul că, în comparație cu alte festivaluri naționale, cel de pe Valea Gurghiului și-a păstrat componenta de tradiții. Ministrul a afirmat că susține dezvoltarea turistică a zonei. Pe lângă asfaltarea drumului de către CJ, este un proiect mai mare, inițiat de președintele CJ, fost primar în Sovata. Acesta prevede construirea a trei pârtii de schi, care ar porni din Sovata – Vârful Seaca. Două către Sovata și una către Ibănești. Va fi un proiect integrat Sovata – Ibănești, realizat de Consiliul Județean. Există un studiu de prefezabilitate, iar CJ urmează să comande studiul de fezabilitate. Eu încerc să îi aduc la aceeași masă a negocierilor pe toți, indiferent de etnie”, a declarat Vasile Gliga.
Despre un alt obiectiv important de pe Valea Gurghiului și anume realizarea aducțiunii de apă în comuna Ibănești, lucrare în valoare de  2.631.993,00 lei, finațată de  Guvernul PSD prin PNDL II, ne vorbește primarul comunei Ibănești, Dan Vasile Dumitru: “Suntem în faza de licitare a lucrării. Are o importanță deosebită pentru noi pentru că vom rezolva pentru totdeauna problema apei. Se știa că atunci când este secetă avem blocaje mari pe apă. În plus, ar asigura un suport real pentru dezvoltarea turismului”.

(C.Ş.)

GLASUL VAILOR - VALEA GURGHIULUI(Comandat de Partidul Social Democrat – PSD. Executat de SC Gliga Comimpex SRL. CUI mandatar financiar coordonator: 41190008)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*