Reghinul, gazda fazei regionale a concursului „Împreună pentru viitor”
Faza Regională a Concursului de Dans „Împreună pentru viitor” s-a desfăşurat vineri, 17 mai la Casa de Cultură „Eugen Nicoară” din Reghin. Evenimentul este un proiect care se desfăşoară sub egida SNAC (Strategia Naţională de Acţiune Comunitară) şi a fost organizat de Liceul „Lucian Blaga” din Reghin.
„Faptul că suntem gazdele etapei regionale a acestui concurs este o mare bucurie pentru noi. Reprezintă mare responsabilitate pentru noi, dar este şi un fel de recunoaştere a muncii de calitate care se face la noi în şcoală în domeniul voluntariatului. S-au reuşit lucruri deosebite în ultimii ani, grupul de voluntari este din ce în ce mai puternic, conţine din ce în ce mai mulţi membri. Elevii sunt cei care încep să aibă iniţiative foarte multe şi să-şi asume responsabilităţi, ceea ce este un lucru deosebit” spune Costel Ababei, directorul Liceului Lucian Blaga din Reghin.
Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni: dans tradiţional şi dans modern. La secţiunea de dans tradiţional au participat două echipe: „Cununiţa” din Reghin şi „Românaşii” din Braşov, iar la secţiunea de dans modern au participat 4 echipe: „United Dance Crew” din Târgu-Mureş, „Fresh Colors” din Codlea, „This is me” din Sfântu Gheorghe şi „Ambasadorii zâmbetului” din Reghin.
„Avem prilejul şi bucuria de a organiza faza regională aici la Reghin. Echipele sunt formate din beneficiari de la centrele de plasament şi de la centrele şcolare de educaţie incluzivă, dar şi din voluntari care provin de la şcolile de masă” spune Bojte Kinga, coordonator SNAC Liceul Tehnologic „Lucian Blaga” din Reghin.
Paul Bîndilă, alături de echipa pe care o coordonează, au făcut o muncă intensă şi s-au implicat în organizarea acestui eveniment. „Ne-am ocupat de o mare parte a organizării, începând de la diplome, afişe, făcut şi trimis invitaţii, până în ziua de azi când preluăm echipele, ne ocupăm de ele şi avem grijă ca nevoile lor să fie satisfăcute. E o bucurie imensă, mai ales la sfârşitul zilei când mă pun în pat şi ştiu că am realizat ceva frumos şi mai ales beneficiarii” spune acesta. Are patru ani de experienţă ca voluntar şi a ales dintr-o întâmplare să devină voluntar „eram singurul băiat cu fizicul potrivit pentru a juca rolul lui Moş Crăciun” spune râzând Paul Bîndilă, coordonatorul voluntarilor. Paul a ales să studieze în străinătate şi îşi doreşte să experimenteze şi acolo voluntariatul.
Faza naţională va avea loc la Sighetu Marmaţiei.
(C.R.)