Pedagogia Freinet – 20 de ani de activitate la Reghin

Zâmbete şi veselie s-au auzit din curtea şcolii de pe strada Vânătorilor din Reghin. Freneticii au avut motiv de sărbătoare, fiind o zi specială, deoarece în urmă cu 20 de ani, trei învăţătoare au pus bazele claselor Freinet: Smaranda Puşcaş, Aurora Dumitru şi Cristina Moldovan.
Zeci de elevi au îmbrăcat tricourile galbene cu însemnele Freinet, dând startul sărbătorii.
„Nu ne imaginam că vom ajunge aici. Sunt 20 de ediţii, aceasta se pare că este cea mai frumoasă de până acum şi sperăm ca după feed-back-ul pe care îl avem de la actualii şi foştii elevi să mai mergem încă 20 de ani pe acelaşi drum” spune învăţătoarea Smaranda Puşcaş.
Ziua a început cu deschiderea festivă şi Imnul Freneticilor, imn compus de elevi şi profesori. „După primele două ediții Freinet, ne-am gândit că trebuie să avem și un imn al nostru, pe care să-l cântăm la fiecare început și sfârșit de an școlar, la fiecare activitate pe care o au clasele Freinet. Imnul Freneticilor începe cu versurile „Copii frenetici plini de bucurie, la noi la școală iarăși bine ați venit!” spune Smaranda.
A urmat în prima parte o proiecţie cu fotografii de la ediţiile trecute. „Elevii de liceu s-au regăsit acolo, au râs amintindu-şi că în urmă cu ceva ani, ei erau în locul celor pe care-i văd astăzi cu tricourile frenetice” adaugă Smaranda Puşcaş.
În pauza dintre momente, cei prezenţi şi-au potolit foamea, servind din bunătăţile bufetului suedez. „Mamele pregătesc în fiecare an sandwich-urile copilăriei: pâine cu unt, salam şi castraveţi” adaugă Smaranda Puşcaş.
Elevii au format grupuri pentru partea artistică unde fiecare elev a cântat, a dansat pe scena din curtea şcolii, iar Marian Vultur, actual student la Facultatea de Actorie, la rândul lui fost elev frenetic, a întreţinut atmosfera pentru elevi.
În fiecare lună, freneticii scot o revistă a şcolii, însă de această dată a fost o ediţie specială fiind realizată de foştii elevi. La final, participanţii au primit diplome, dar Ziua Freneticilor nu s-a putut încheia fără a gusta dintr-un tort aniversar, special pregătit pentru această ediţie.

(C.R.)

60477157_2985847038153899_3479324938878320640_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*