Întâlniri cu specialişti din diferite domenii în cadrul proiectului Clasa Green

Timp de o săptămână, la începutul lunii mai s-au desfăşurat mese rotunde, acţiuni ce au făcut parte din cadrul proiectului Clasa Green, proiect implementat la Liceul Tehnologic “Lucian Blaga”. Au fost invitaţi specialişti din diferite domenii, care au acceptat să stea în faţa elevilor de liceu pentru o discuţie deschisă. Printre temele acestor întâlniri s-au numărat cele legate de sănătate prin sport şi gestionarea emoţiilor. Chiar dacă cele două evenimente s-au desfăşurat concomitent, în săli diferite, s-au bucurat de un real interes din partea elevilor.

Mens sana in corpore sano

Pentru acţiunea intitulată “Mens sana in corpore sano” organizatorii au invitat persoane care au strânsă legătură cu sportul, referindu-ne aici la Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei de Culturism şi Fitness, însoţit de profesorul Sorin Moldovan şi Claudiu Giurgiu.
“Se va vorbi despre importanţa sportului pentru o viaţă sănătoasă, în echilibrul general al omului pentru o dezvoltare armonioasă. Este important ca omul să înveţe de mic faptul că sportul face bine atât la trup, cât şi la suflet, astfel încât într-un final, omul să fie mulţumit de propria lui persoană” spune Bojte Kinga, coordonatorul acţiunii.
O sală plină până la refuz de elevi şi trei persoane din domeniul sportului, veniţi cu sufletul deschis să vorbească celor din faţa lor despre importanţa sportului în viaţa noastră au fost ingredientele perfecte pentru o activitate de succes „Avem un rol bine definit de a transmite dorinţa de a face sport, educaţia pentru sport, asftel încât, împreună cu elevii, cu siguranță vom reuşi acest lucru. Elevii sunt bine documentaţi, au la dispoziţie multe surse de informare şi se vede la ei dorinţa de a arăta mai bine şi a avea un stil de viaţă sănătos” a precizat Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness.

Gestionarea emoţiilor

“Astăzi coordonez o întâlnire dintre elevii de clasa a XII-a cu un psiholog prin care ne dorim să-i înveţe să-şi stăpânească puţin emoţiile, stresul, să le arate cum să facă faţă acestor perioade în care sunt examenele, când trebuie să se pregătească pentru viaţă” a precizat Emilia Moldovan, coordonator.
Invitat în cadrul acestei întâlniri a fost psihologul Camelia Gyori, care a precizat faptul că “voi încerca să discut cu ei despre greutăţile acestei perioade înainte de examen şi bineînţeles aş dori să-i învăţ câteva tehnici de gestionare a emoţiilor, a tensiunilor, a conflictelor, a managementului stresului pentru a face faţă, de ce nu, cu zâmbetul pe buze acestui examen”.
Reamintim faptul că Asociaţia EuroCentrum, înfiinţată de profesori din cadrul Liceului Tehnologic „Lucian Blaga” din Reghin a câştigat 10 mii de lei pentru proiectul Clasa Green, un proiect finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*