(P): Centrul de mari arși, investiție de peste 40 milioane de euro la Târgu-Mureș

În primăvara anului viitor ar putea începe construcția Centrului de mari arși la Târgu-Mureș. Contractele pentru întocmirea studiilor de fezabilitate au fost semnate, iar finanțarea pentru acest proiect există deja, a anunțat Sorina Pintea, ministrul Sănătății, prezentă joi, 16 mai, la Târgu-Mureș, în cadrul unei vizite de lucru.
Unul dintre dezideratele importante ale Ministerului Sănătății îl reprezintă înființarea a patru centre de mari arși, unul dintre ele fiind la Târgu-Mureș, construit în imediatat vecinătate a Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.
”Au fost semnate contractele pentru întocmirea studiilor de fezabilitate pentru patru centre de mari arși, Târgu-Mureș este unul dintre ele. Deși în prima fază estimarea a fost de 17 milioane de euro, prin proiectare și prin adăugarea unui compartiment de terapie intensivă și a 25 de săli de operație s-a ajuns la o valoare de peste 40 de milioane de euro. Această finanțare există, studiul de fezabilitate este licitat, din acest moment avem cale liberă”, a declarat ministrul Sănătății.

SCJU – spital regional de urgență 1A

Noul corp de clădire va cuprinde Anestezie terapie intensivă cu 25 de paturi, Bloc operator cu 25 de săli de operație și Centrul de Arși. În aceeași clădire va funcționa și Unitatea de Transfuzii Sanguine și Stația de Sterilizare. Corpul de clădire va fi legat de clădirea principală a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu-Mureș printr-o pasarelă. Potrivit conducerii spitalului, în cursul lunii iunie sau iulie vor demara procedurile de achiziție publică pentru proiectare și după aceea pentru executarea noii clădiri.
Echipa medicală care va lucra în blocurile operatorii și pe secția clinică de anestezie terapie intensivă în prezent lucrează în diferitele structuri ale SCJU Târgu-Mureș, urmând a fi mutată în noua clădire când aceasta va fi finalizată.
În ceea ce privește echipa care va lucra în centru de arși, aceasta va fi pregătită din punct de vedere practic și teoretic în centrul de arși din Lyon, Franța.
În spațiile în care în prezent funcționează structurile ce vor fi mutate în noul corp de clădire vor fi înființate alte secții precum urologia sau oftalmologia, astfel încât unitatea sanitară să îndeplinească criteriul de spital regional de urgență 1A, conform ordinului 1764/2006.
(C.Ş.)

GLASUL VAILOR - SANATATE arsi si bani

(Comandat de Partidul Social Democrat – PSD. Executat de SC Gliga Comimpex SRL.
CUI mandatar financiar coordonator: 41190008.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*