Cafea şi croissant pentru bicicliştii din Reghin

Aproximativ 40 de biciclişti au fost opriţi în ultimele trei zile de poliţişti. Nu au fost traşi pe dreapta pentru încălcarea regulilor de circulaţie, ci din contră pentru a fi serviţi cu o cafea. Un număr decent având în vedere că în toată această perioadă vremea a fost una ploioasă ieşind din casă doar bicicliştii care au fost nevoiţi să se deplaseze pe două roţi.

mic dejun (3)

„Este un eveniment în premieră la Reghin, care se numeşte „Breakfast 4 Bikers”, adică mic dejun pentru biciclişti. Un eveniment adus în România de la partenerii din Ungaria, eveniment care se organizează în Târgu-Mureş de câţiva ani. Aşa că am zis să îl facem şi la Reghin. A prins destul de bine, lumea este foarte curioasă, interesată şi chiar şi oamenii care nu vin cu bicicleta vor să ştie ce se întâmplă. Din păcate vremea nu a fost foarte plăcută zilele astea, pentru că ieri a plouat şi nu prea am avut biciclişti, dar astăzi în schimb au fost destul de mulţi” spune Cristian Man, coordonatorul acţiunii Breakfast 4 Bikers.

Organizatorii au fost sprijiniţi de poliţiştii rutieri, care au dat o mână de ajutor oprindu-i pe biciclişti, ghidându-i spre coordonatori. Cei opriţi în trafic pe lângă cafea şi corn au primit recomandări privind echiparea bicicletei din punct de vedere al Codului Rutier şi totodată au primit câteva accesorii care au fost montate pe bicicletă pentru a fi vizibili în trafic.

mic dejun

Laura Grigorie consideră mersul pe bicicletă un stil de viaţă. În această dimineaţă în timp ce pedala a dat cu privirea de cafeaua aburindă „Este o acţiune foarte bună, mult aşteptată şi în Reghin. Dacă acest lucru încurajează oamenii să umble mai mult cu bicicleta atunci e bine-venită. Zona aleasă astăzi este una pe care eu o frecventez în drumul meu spre cumpărături, aşa că aş putea spune că este un loc bine ales pentru că e circulat de biciclişti, se află în apropierea magazinelor” ne-a declarat Laura Grigorie în timp ce savura o cafea.

Deşi astăzi a fost o zi nu tocmai potrivită pentru pedalat, a urcat totuşi pe bicicletă „Am echipament adecvat pentru zilele mai răcoroase. Dacă eşti îmbrăcat corespunzător nu contează vremea” adaugă Laura Grigorie.

Servind o cafea lângă bicicletă am găsit-o şi pe Biro Zsuzsi, care s-a arătat încântată de această acţiune, considerând că astfel de acţiuni mai trebuie organizate „Cafeaua este foarte bună. Poate cu astfel de campanii reuşim să-i face pe şoferi să conştientizeze faptul că şi noi suntem participanţi la trafic şi că deşi mai greşim uneori, vrem cu toţii să ajungem în siguranţă acasă la familia noastră” spune Biro Zsuzsi.

mic dejun (1) mic dejun (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*