Mic dejun pentru bicicliştii din Reghin

După succesul avut în Târgu-Mureş, Breakfast 4 Bikers – mic dejul pentru biciclişti – organizat de Fondul Comunitar Mureş încă din anul 2016 după o ideea preluată din Ungaria, a venit rândul ca şi reghinenii să se bucure de un astfel de eveniment. Despre ce este vorba mai exact? În cadrul evenimentului de la Reghin, timp de trei zile, începând cu 6 mai până în 8 mai, se oferă micul dejun gratuit celor care se deplasează cu bicicleta spre locurile lor de muncă, şcoală sau pur şi simplu folosesc bicicleta ca un mijloc de transport alternativ. „Prin parteneriatul pe care-l vom face cu Poliţia Rutieră Reghin vom derula şi o campanie de informare a bicicliştilor asupra felului în care trebuie să fie echipare bicicletele şi biciclistul când circulă prin trafic. Vom împărţi fly-ere cu mesajul ”Fii Vizibil în TRAFIC!” bicicliştilor pe care-i vom opri pentru a le oferi o cafea și un croissant cu ciocolată” spune Cristian Man, organizator.
Aşadar, Breakfast 4 Bikers se va derula în fiecare zi începând cu data de 6 mai 2019 şi va înceta pe 8 mai 2019. Evenimentul se va desfăşura în trei zone diferite ale oraşului: Strada Vânătorilor, nr. 20, Strada Gării în preajma Liceului „Petru Maior” şi strada Pomilor, nr. 3 în faţa blocului 3, scara I.
Organizatorii împreună cu aproximativ zece voluntari vor invita bicicliştii care trec prin intersecţiile mai sus menţionate, la o cafea fără a perturba traficul între orele 6.30 – 9:00 cu sprijinul Serviciului Rutier Reghin.
Prin intermediul acestui eveniment, organizatorii doresc să aducă un zâmbet pe feţele oamenilor care pedalează spre serviciu ori spre şcoală, să reducă procentul elevilor care vin cu maşina la şcoală şi creşterea numărului elevilor care se deplasează cu bicicleta la şcoală. Totodată se doreşte monitorizarea bicicliştilor care folosesc bicicleta ca mijloc de transport alternativ, dar şi conştientizarea tuturor participanţilor la trafic asupra faptului că bicicliştii sunt parte din el.

(C.R.)

mic dejun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*