Continuă proiectele în comuna Solovăstru

Locuitorii din Jabeniţa şi Solovăstru au participat duminică, 14 aprilie la o adunarea cetăţenească, unde cetăţenii şi-au putut exprima problemele întâmpinate. Subiectul principal al adunării a vizat cadastrarea gratuită a terenurilor agricole. „În comuna Solovăstru se lucrează la cadastrarea gratuită prin contractul de finanţare cu OCPI. În momentul de faţă lucrăm pe două sectoare, respectiv 9 şi 10 care sunt în zona Jabeniţa, care sunt finalizate în proporţie de 85%. Forţăm în această săptămână să le finalizăm pentru a depune documentele la OCPI pentru a putea primi şi noi primele extrase CF” a precizat primarul comunei Solovăstru, Tătar Ilie Chirilă.
În acest an vor continua proiectele aflate în derulare „Niciun proiect nu va cădea, toate vor continua. Încercăm să găsim soluţii pentru a le rezolva şi din punct de vedere financiar” spune primarul Tătar Ilie Chirilă.
Căminul din Solovăstru se află pe lista de proiecte din acest an pentru care în curând se va semna ordinul de începere a lucrărilor. Aici este vorba despre lucrări de consolidare, modernizare şi dotare a căminului. Un alt proiect are legătură cu extinderea reţelei de apă şi canalizare în comuna Solovăstru, care până în momentul de faţă este realizată în proporţie de 45%. De asemenea, un alt proiect este îmbunătăţirea infrastructurii rutiere în Solovăstru, proiect care a fost scos la licitaţie pe SEAP, dar din păcate nu s-a prezentat nimeni. „Nu s-a prezentat nimeni la licitaţie din pricina Ordonanţei 114 care a crescut salariile minime în construcţii, iar constructorii nu se încadrează în indicatorii financiari ai proiectului. L-am refăcut, iar în momentul de faţă suntem în faza de reavizare a documentelor şi în cel mai scurt timp îi dăm din nou drumul la licitaţie” a precizat primarul Tătar Ilie Chirilă.
Totodată, prin Asociaţia GAL Prietenia Mureş Harghita se vor accesa fonduri pentru un parc la Jabeniţa cu spaţiu de joacă, urmând ca anul viitor din buget propriu sau din alte surse să fie realizat un astfel de parc şi la Solovăstru.

Un altfel de 1 mai

Edilul comunei Solovăstru şi-a propus ca în acest an ziua de 1 mai să fie marcată într-un alt mod în care să fie implicaţi şi locuitorii comunei. „Vrem să facem o zi de 1 mai deosebită. Alături de conducerea şcolii din Solovăstru şi sprijiniţi de profesorul Ovidiu Mărginean, vom încerca să facem o ieşire la iarbă verde, un picnic, unde să participăm cu mic cu mare, la pădurea cu stejarii seculari. De ce am ales acest loc? Pentru că sunt convins că, din păcate, o mare parte din locuitorii din Solovăstru nu au ajuns să îi viziteze, cu toate că este o distanţă foarte mică până la locul respectiv”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*