Activităţi de strângere de fonduri la Critical Mass de la Reghin

O nouă ediţie Critical Mass la Reghin, un nou eveniment dedicat atât copiilor, cât şi adulţilor, se va desfăşura în acest an la începutul lunii mai, mai precis în data de 5 mai, cu începere de la ora 10:30, eveniment organizat de Fundaţia Comunitară Mureş în colaborare cu Primăria Municipiului Reghin.

 

Pregătiţi-vă aşadar bicicletele şi luaţi parte la programul pregătit de organizatori, conceptut într-o mică măsură diferită faţă de ediţia trecută.
În cadrul programului Critical Mass veţi putea lua parte la activităţi precum marşul bicicliştilor şi creativitate în trafic – activitate special creată pentru copii. “Un joc interactiv în care copiii cu vârste între 3-14 ani pot învăța reguli de circulație și participa la diferite activități legate de circulație, siguranța în trafic și probe de îndemânare pe bicicletă. În centrul orașului vor fi amplasate 10 puncte cu diferite jocuri unde copiii, după ce se înscriu și primesc talonul de participare, își pot testa și îmbunătăți cunoștințele despre circulație într-un mod foarte interactiv și distractiv. La încheierea evenimentului, copiii vor participa la Junior Critical Mass – marșul micilor bicicliști – parcurgând un traseu de 1,5 km în jurul parcului din P-ța Petru Maior” a declarat Cristian Man, organizatorul evenimentului.
Deasemenea, tot din cadrul Critical Mass va face parte şi acţiunea “Pedalează pentru un scop bun”, o activitate caritabilă de strângere de fonduri. “Pedalează pentru un scop bun! este un eveniment de fundraising. Bicicliştii înscrişi în acţiune, prin achitarea taxei de participare, primesc 3 taloane de tombolă. Talonul de tombolă va fi validat prin vizitarea punctelor de control amplasate pe teritoriul oraşului. Pentru a valida un talon de tombolă trebuie vizitate minim 3 puncte de control de unde vor acumula câte o ştampilă. Vor fi amplasate 9 puncte de control pe raza oraşului. Prin această acţiune vom strânge fonduri pentru echiparea grădiniţelor din oraş cu 10 biciclete fără pedale, căşti şi conuri necesare pentru a putea începe activităţi de educaţie rutieră pe bicicletă. La sfârşitul acţiunii vom avea o tombolă cu premii pentru participanţi” adaugă Cristian Man.
În ceea ce priveşte Marşul Bicicliştilor, un demers organizat de Fondul Comunitar Reghin şi VeloPrieteni Reghin “se doreşte sensibilizarea bicicliştilor, cetăţenilor şi autorităţilor din Reghin asupra respectării legilor de circulaţie pe două roţi şi a importanţei mobilităţii urbane sustenabile, protecţia mediului, folosirii mijloacelor de transport alternative şi evitarea accidentelor rutiere. Sensibilizăm şoferii şi autorităţile asupra faptului că bicicliştii sunt participanţi la trafic. Tragem un semnal de alarmă că datorită vulnerabilităţii acestora şi a infrastructurii neadecvate este nevoie de o atenţie mult sporită din partea celorlaţi participanţi la trafic pentru a evita evenimentele neplăcute. Promovăm mersul pe bicicletă în rândul locuitorilor oraşului” spun organizatorii.

sursa foto: Fondul Comunitar
Reghin – Cristian Petraş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*