Modelele șlefuiesc caractere

Joi, 18 Aprilie, Conferințele BookLand Evolution (ediția a 6a) revin la Târgu Mureș între orele 12:00-16:00, la Palatul Culturii – Sala Mica (Strada George Enescu nr.2). 

              

Sute de tineri sunt așteptați joia aceasta la Palatul Culturii în Sala Mica pentru a-i asculta și a interacționa cu profesioniști consacrați, veniți să-i încurajeze și motiveze prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanța dezvoltării personale prin studiu și practică. Speakerii sunt: Hermina Man – Project Manager OMRO IFN SA, Senator JCI Târgu Mureș, Co-fondator Asociația InnoDrive, Briena Stoica – English teacher, Profesor Merito 2018, Cătălin Hegheș – Head of Marketing and Sales la MINDTHEGAP, Cristina Pașcu – Președinte Creativehands, Vizi – Muzician, Costin Gavază – Actor Teatrul Național și Liviu Pancu – Actor TN Târgu Mureș și regizor Teatrul Scena.

 

Hermina Man – Project Manager OMRO IFN SA, Senator JCI Târgu Mureş, Co-fondator Asociatia InnoDrive: „Din anul 2002 am fost implicată în diverse ONG-uri sprijinind dezvoltarea comunității locale prin diferite proiecte și evenimente. Am rămas în acest oraș pentru că îmi doresc să susțin în continuare procesul de învățare al tinerelor generații. Toate activitățile și proiectele în care am avut ocazia să lucrez mi-au demonstrat că se poate să te dezvolți și să ai impact în jurul tău atunci când accepți provocări, când te implici și îți dorești cu adevărat să faci o schimbare.”

Hermina_Man

Briena Stoica – English teacher, Profesor Merito 2018: “Într-o lume tot mai sălbatică, devenim tot mai fragili. Ni se cere să fim competitivi, să gândim repede, să reacţionăm imediat, să recepţionăm şi să transmitem mesaje în viteză. Cum am putea, în tot tumultul acesta, să păstrăm în noi liniştea şi aşezarea necesare decantării unor coordonate clare?”

Briena_Stoica

Cătălin Hegheş – Head of Marketing and Sales la MINDTHEGAP: „Așa cum nicio zi nu seamănă întrutotul cu alta, la fel nici cărți nu vei găsi două exact la fel. E foarte important să le descoperi pe cele care îți plac, să continui apoi să le cauți ca să poți să le regăsești, mereu și mereu, pentru că nu sunt doar cărți, ci sunt părți din ceea ce la final va fi viața fiecăruia dintre noi. Până acum am avut norocul să dau peste câteva cu adevărat remarcabile, iar prin intermediul lor să ajung la povești și oameni cel puțin la fel de remarcabili. Și nu doar în paginile lor, ci și în viața reală – sau cel puțin pe care o numim așa.”

HEGHES_CATALIN

Cristina Paşcu – Presedinte Creativehands: „Fă ce iubești sau iubește ce faci!”

Pascu_Cristina

Vizi  – Muzician: Vizi – producător, compozitor și cântăreț. A învățat să cânte singur la chitară la vârsta de 14 ani, după care au urmat și alte instrumente, dar instrumentul său principal a rămas întotdeauna basul. A fost membru al mai multor trupe, până când în 2012 emisiunea Vocea României l-a descoperit și lansat drept cântăreț pentru publicul larg. În anul 2014 Vizi a participat la selecția națională a concursului internațional Eurovision, atât în calitate de cântăreț, cât și în calitate de compozitor. În momentul de față lucrează la albumul său de debut, colaborează cu artiști români și internaționali, face parte din echipa de producție de la Hahaha Production, compune muzică de film, de teatru, reclame și tot ce are legătură cu muzica. Piesele lui originale sunt inspirate din trăirile lui personale și din fenomene sociale cu influențe jazz, soul, r&b, funk și disco 70’.”Obstacolul, cel mai bun prieten al creativității omului.”.

Imre_Vizi

Costin Gavază – Actor Teatrul Național: „România suferă, din punctul meu de vedere, de lipsă de respect. Lipsă de respect față de propria persoană, față de familie, față de vecini, față de lege, de legiuitor, față de cultură, față de natură, față de elite, față de tot și de toate. Această lipsă de respect iși are rădăcinile în lipsa de cultură, în lipsa lecturii. Cartea nu e doar o mare de cuvinte între două coperți. E primul ‚instrument de teleportare’. Cu ajutorul cărții, poți nu doar să-ți îmbunătățești modul de a vorbi și de a gândi, poți să călătorești….poți să ajungi acolo unde poate nu vei ajunge niciodată, fizic vorbind. O reîntoarcere la lectură, la carte, este necesară. Nu cred că există o problemă sau o idee despre care să nu se fi scris măcar o carte.”

COSTIN_GAVAZA

Liviu Pancu – Actor TN Târgu Mureș și regizor Teatrul Scena: „A fi OM este un dat al Naturii. A fi un OM cu Spirit este un dat al Divinității. A fi un OM Cult este un dat al Omului.  A fi într-un întuneric al existenței este decizia celui în cauză. Cert este că lumina luminează în întuneric și întunericul nu a cuprins-o”

PANCU_LIVIU

Și pentru că anul acesta programul Conferințelor include și un moment artistic pentru tineri, realizat de tineri, la Târgu Mureș au fost invitați Uilăcan Alexia (clasa A VI-A pian, prof. Bejan Maria) şi interpretează: POULENC: IMPROVIZAŢIE, Străulea Darius (clasa A XII-A clarinet, prof. Călugăru Călin) interpretează: MESSAGER: SOLO DE CONCOURS, Moldovan Tămaş – (clasa A XII-A vioară, prof. Engel Lehel) interpretează: ALFRED MENDELSSOHN: PRELUDIU, elevi ai Liceului Vocațional de Artă din Târgu Mureș.

Intrarea este LIBERĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*