Trei persoane reţinute pentru braconaj cinegetic

Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi și Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au reţinut trei persoane bănuite de săvârşirea infracțiunilor de braconaj cinegetic și uz de armă fără drept.

În data de 10 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului Arme Explozivi și Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au efectuat o acţiune pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

La aceeaşi dată, în jurul orei 22.25, poliţiştii au procedat la oprirea unui autoturism, care se deplasa din direcţia fondului de vânătoare din apropierea localităţii Iclănzel înspre localitate, însă conducătorul autoturismului şi-a continuat deplasarea, fiind oprit ulterior la intrarea în localitate.

Poliţiştii au identificat conducătorul autoturismului, ca fiind un bărbat, de 49 ani, precum şi o pasageră, de 50 ani, aflată în autoturismul condus de acesta, ambii din municipiul Topliţa, judeţul Harghita.

În urma activităţilor specifice, în interiorul autoturismului au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării un exemplar cerb lopătar, vânat în mod ilegal, o armă de vânătoare,  de  calibru 30-06, deținută legal, precum și mai multe cartușe de diferite calibre.

Cu ocazia cercetărilor, poliţiştii au identificat pe fondul de vânătoare o a treia persoană, respectiv un bărbat, de 43 de ani, din comuna Iclănzel, bănuită de implicarea în activitatea infracţională.

Prejudiciul în cauză este estimat la peste 28.000 de lei.

La data de 11 aprilie a.c., faţă de cele trei persoane a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de braconaj cinegetic și uz de armă fără drept, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*