,,Mic dejun pentru biciclisti,,

Organizatorii acestui eveniment doresc să răsplătească și să invite bicicliștii care folosesc bicicleta pentru a se deplasa la muncă la o cafea fierbinte și un croissant.

,,Mulți dintre bicicliști pedalând la muncă se gândesc la o cafea fierbinte și la câteva croissante. În zilele următoare noi vom oferi doza de cofeină și zahăr pentru zilele care urmează. Vă pregătim un program pe 5 zile începând cu luni (08.04.2019) cu diferite locații și intersecții,, spun organizatorii.

În perioada 8-12 aprilie, Poliţia Mureşeană este partenerul Fundaţiei Comunitare Mureş în derularea evenimentului „Mic Dejun pentru biciclişti!”. Demersul îşi propune să promoveze mişcarea şi folosirea bicicletei ca şi mijloc de transport alternativ.

Pentru că siguranţa cetăţenilor este o preocupare generală şi constantă a poliţiei, în cadrul acestui eveniment poliţiştii de prevenire şi cei rutieri vor aborda siguranţa rutieră, mai exact pe cea a bicicliştilor.

Astăzi, 8 aprilie a.c., poliţiştii, alături de parteneri, au fost prezenţi la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare cu B-dul 1 Decembrie1918, unde au interacţionat cu peste 50 biciclişti, discutând despre prevederile legislative adresate lor şi totodată, despre importanţa conduitei preventive în traficul rutier.

Pentru ca  deplasarea pe două roţi să fie una cât mai sigură, vă recomandăm să ţineţi cont de următoarele sfaturi:

  • Asiguraţi-vă întotdeauna, înainte de a porni la drum, de eficienţa sistemelor de frânare şi de funcţionalitatea sistemelor luminoase, sonore şi de direcţie!
  • Fiţi cât mai vizibili în trafic (nu uitaţi de vesta reflectorizantă şi alte tipuri de îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante), în acest mod veţi reduce riscul de a trece neobservaţi…de şoferi!
  • Nu uitaţi, casca de protecţie vă poate proteja de complicaţiile medicale ce pot surveni în urma implicării în accidente rutiere!

Poliţiştii mureşeni încurajează mişcarea, sportul, dar mai presus de toate, încurajează comportamentele sănătoase, care nu pot fi decât cele legale! Astfel că, indiferent de mediile la care facem referire, fie că vorbim de stradă, şcoală, sau familie, vă recomandăm să acţionaţi legal, responsabil, preventiv!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*