Ziua Internaţională a Francofoniei celebrată la Biblioteca din Reghin

În fiecare an, în data de 20 martie este celebrată Ziua Internaţională a Francofoniei, fiind o zi în care peste 250 de milioane de francofoni din lumea întreagă, sărbătoresc limba maternă prin manifestaţii culturale tematice, festivaluri de film, cercuri literare, expoziţii artistice sau festivaluri gastronomice.
Această zi a fost marcată şi la Reghin, la Biblioteca Municipală „Petru Maior”, fiind vorba despre un eveniment organizat în parteneriat cu Școala Gimnazială „Alexandru Ceuşianu” şi Şcoala Incluzivă nr. 3 din Apalina.
„Astăzi, la Bibliotecă avem o expoziţie de carte cu autori francofoni, copiii au pregătit planşe pe tema francofoniei şi vom viziona împreună Micul Prinţ” a declarat Imola Grama, bibliotecar.
Elevii prezenţi s-au implicat activ pentru celebrarea Zilei Internaţionale a Francofoniei, din munca lor reuşind să realizeze o expoziţie de proiecte. „Am vrut şi în acest an să punctăm această dată importantă pentru limba franceză. Avem ocazia să le aducem la cunoştinţă copiilor cum sună limba franceză, că limba franceză este mai mult decât învăţăm la şcoală şi să realizăm activităţi amuzante. Avem o serie de planşe, care reprezintă cele zece cuvinte ale francofoniei, care se schimbă în fiecare an, iar elevii încearcă să le reprezinte după cum înţeleg ei acele cuvinte. Apoi avem o serie de planşe care reprezintă elemente de cultură şi civilizaţie franceză” spune Elena Baciu, profesor limba franceză la Gimnaziul „Alexandru Ceuşianu” din Reghin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*