Ministrul Răzvan Cuc „Noi avem un buget foarte mare alocat anul acesta pentru partea de întreţinere a drumurilor”

Autostrada Târgu-Mureş – Câmpia Turzii

Prezent la Reghin, ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a vorbit despre inspecţiile pe care le face pe tronsoanele de autostrăzi în lucru, în special despre autostrada Târgu-Mureş – Câmpia Turzii. Acesta a declarat că „Încă de la începerea mandatului am spus că mă voi axa foarte mult pe vizitele la şantiere pentru că îmi doresc foarte mult ca în acest an să terminăm ceea ce compania şi-a asumat şi în acest sens cred că prezenţa mea este foarte importantă pe şantiere. Trebuie să lansăm proiecte noi, să îndepărtăm toate barierele administrative care ar mai putea exista pe aceste tronsoane de autostradă, deşi din câte ştiu eu nu mai este cazul. Cred cu tărie că vom încheia în acest an onorabil, aşa cum domnul Narcis Neaga şi-a asumat. Noi în general vorbim cu constructorii şi luăm datele de la ei. Eu ştiu că sunt constructori serioşi şi mai puţin serioşi. Acolo unde sunt mai neserioşi tocmai prin prezenţă, prin monitorizarea cu drone şi prin faptul că din data de 23 martie, sâmbătă de sâmbătă voi da raportul românilor de la Ministerul Transporturilor şi voi arăta exact cum se lucrează pe şantierele din România, atunci vor avea posibilitatea şi ei să vadă ce firmă este serioasă şi care nu. Care nu corespunde, desfacem contractul şi pleacă acasă, nu stăm la discuţii în condiţiile în care avem un buget mai mult decât suficient pentru toate investiţiile pe care le avem de făcut”.

Drumul Reghin – Cluj

Tot la această întâlnire s-a discutat despre drumul naţional ce leagă Reghinul de Cluj „Anul acesta pentru DN16 Reghin – Cluj avem prinse covoare asfaltice, 12 km şi în regie proprie s-a putut cu o firmă să facem şi diferenţa, astfel încât să aducem drumul la un nivel de viabilitate corespunzător. Pe tronsonul de beton de ciment avem deja expertiza făcută, acolo trebuie făcute lucrări de ranforsare în sistem rutier pentru că sunt lucrări mai complexe, dar pe celelalte sectoare vom face covoare asfaltice, lucrări de întreţinere periodică” a precizat Adriana Necula , director DRDP Braşov.
Răzvan Cuc a adăugat că „Pentru toate DN-urile din ţară, noi avem un buget foarte mare alocat anul acesta pentru partea de întreţinere, undeva o creştere de 228% faţă de 2018. Aşa cum spunea şi doamna priministru Dăncilă, bugetul din acest an este axat pe investiţii. Din păcate, unii nu au înţeles că trebuie să dea şi drumul la buget să putem cheltui banii, dar din păcate, sperăm să înţeleagă şi să putem avea o execuţie bună a bugetului. Trebuie menţionat că toţi directorii de DRDP pot acţiona şi în regie proprie pentru partea de întreţinere a drumurilor naţionale pentru că şi ei au propriile staţii şi pot să intervină acolo unde este nevoie”.

(C.R.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*