Bilanţul Poliţiei Locale pentru anul 2018

Cum a fost anul 2018 pentru Poliţia Locală a Municipiului Reghin? Activitate de prevenţie s-a axat, primordial, pe următoarele domenii: ordinea şi liniştea publică; curăţenia municipiului; integritatea semnelor şi marcajelor rutiere; fluidizarea zilnică a traficului rutier în zona celor două treceri de pietoni din apropierea Gimnaziului de Stat ,,Alexandru Ceuşianu“; circulaţia autovehiculelor de tonaj  în afara traseelor stabilite; supravegherea  unităţilor şcolare, a parcurilor, locurilor de joacă şi cimitirelor; supravegherea cartierelor şi monitorizarea parcării ilegale pe domeniul public, a autovehiculelor destinate transportului de marfă şi călători; combaterea cerşetoriei, a comerţului ambulant, identificarea  şi sancţionarea persoanelor care încalcă normele de convieţuire socială şi a celor care distrug mobilierul urban; fluidizarea circulaţiei în zona Pieţei Mici în zilele de sâmbătă şi duminică; activitatea comercială pe raza municipiului; regimul construcțiilor; activitatea de taximetrie.

 

Biroul Ordine şi Linişte Publică şi Pază Obiective are cea mai diversificată activitate. În cursul  anului 2018,  poliţiştii  locali  din  cadrul   biroului,  prin activităţile de  patrulare, verificare, control și în  relaţiile cu cetăţenii municipiului, au aplicat prevederile   legale şi au urmărit îndeplinirea obiectivelor  specifice, stabilite prin sistemul de implementare a standardelor manageriale, pentru eficientizarea activităţii, în următoarele direcţii: asigurarea unui climat de siguranță civică, consolidarea relaţiei polițist local – cetăţean, asigurarea măsurilor de ordine și siguranţă publică, asigurarea măsurilor de pază a obiectivelor publice, menținerea unui aspect civilizat al municipiului.
În ceea ce priveşte activitatea de constatare, agenții de la ordine publică au legitimat 2676 de persoane, au întocmit 942 procese verbale de sancționare  contravențională, valoarea amenzilor aplicate fiind de 89.790 lei. De asemenea au întocmit 1500 Note de constatare, la regimul parcărilor cu plată ( 90% achitate) – valoarea tarifelor majorate aplicate fiind de 37.500 lei.
Cele mai multe procese verbale de sancționare contravențională au vizat salubritatea şi menţinerea esteticii municipiului, aici fiind întocmite 623  de procese verbale de constatare a contravenției, majoritatea pentru urcare şi staţionare pe trotuare, blocarea căilor de acces, aruncarea deşeurilor în alte locuri decât cele destinate, necurăţarea trotuarelor din faţa imobilelor. 51 procese verbale au fost întocmite conform HCL 2/2002 – privitor la activitatea din pieţe pentru staţionarea vehiculelor în alte locuri decât cele amenajate, lipsa certificatelor de producător, lipsă preţuri, etc. Alte 66 de procese verbale au fost întocmite pentru refuz legitimare, conturbarea ordinii şi liniştii publice, cerşetorie, în timp ce 180 de procese verbale au fost întocmite privind regulamentul de organizare și funcționare a sistemului de parcare cu plată din Municipiul Reghin.
S-au efectuat 24 de acțiuni comune cu echipa de ecarisaj, iar în urma folosirii armei cu tranchilizante, au fost prinși 68 câini. Au fost înaintate 48 de adrese către Serviciul de Probațiune Mureș cu orele de muncă efectuate în folosul comunității. S-a intervenit în 372 de cazuri, în urma apelurilor telefonice la numărul de telefon permanent 0733.079.870.

Constatări contravenţionale

În anul 2018, în cadrul Serviciului de Poliţie Locală s-au întocmit un număr de 1744 procese verbale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 225.799 lei. Pentru un număr de 1142 de procese verbale, sancţiunea a fost de avertisment, ceea ce reprezintă  65% din totalul proceselor verbale întocmite.

Camerele de Supraveghere din Reghin un succes

Poliţia Locală a Municipiului Reghin răspunde şi de Dispeceratul de supraveghere a municipiului, acesta fiind dotat cu 56 camere video. Filmările acestora sunt puse deseori la dispoziţia Poliţiei Municipale când acestea sunt solicitate, pentru cazuri precum accidente ori furturi.
În cursul anului trecut Poliţia Locală a avut 18 solicitări din partea Poliției Municipale în vederea soluționării unor fapte penale, surprinse de camerele de supraveghere. Au fost stocate imagini la un număr de 21 accidente de circulație soldate cu avarii auto, 3 cu răniri de persoane și unul mortal. În urma vizionării înregistrărilor video, s-a reușit identificarea autorului unui furt de lemne din spatele Sălii de sport din Parcul Tineretului.
Poliţia Locală a Municipiului Reghin a reuşit ca la un număr de şase solicitări venite din partea cetățenilor, să identifice conducătorii unor vehicule care au avariat alte autovehicule, în parcări.

Mopede

Poliţia Locală a Municipiului Reghin se ocupă şi de înregistrarea vehiculelor care nu se supun înmatriculării. În prezent, la nivel de municipiu sunt înregistrate: 397 mopede, 73 utilaje, 62 căruţe. Astfel, anul trecut s-au înregistrat un număr de 13 mopede și 7 utilaje agricole. La înregistrare, se întocmeşte un dosar şi se eliberează certificatul de înregistrare şi numerele de înregistrare. În cursul anului 2018, au fost radiate nouă mopede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*