Compania Tarom ia în calcul modificarea orarului de zbor a curselor Târgu Mureș – București

Consiliul Județean Mureș și Instituția Prefectului – Județul Mureș, în colaborare cu Aeroportul Transilvania Târgu Mureș, au organizat o întâlnire cu oamenii de afaceri din județ, reprezentanții autorităților locale și reprezentanții companiei TAROM.

Întâlnirea a avut ca scop inițierea unui dialog cu agenții economici mureșeni, respectiv reprezentanții instituțiilor publice din județ, pentru a înțelege mai bine nevoile grupului țintă în cea ce privește folosirea rutelor existente de pe Aeroportul Târgu Mureș.

De asemenea, organizatorii au subliniat importanța  rutei Târgu Mureș – București în rândul oamenilor de afaceri, care ar putea să folosească această rută în interes de serviciu, pentru a îmbunătăți conectivitatea județului Mureș cu capitala țării. După redeschiderea Aeroportului Transilvania, Consiliul Județean Mureș a făcut demersuri pentru reluarea zborului pe ruta Târgu Mureș – București, care a fost reintrodus pe 22 noiembrie 2018. Acest zbor a funcționat cu întreruperi în primele luni, deoarece factorul de încărcare al avionului a fost scăzut. Actualmente zborul este operat de TAROM de două ori pe săptămână, în zilele de luni și joi

”Am vrut să avem această dezbatere în prezența directorului general TAROM pentru că, pe lângă cursele externe (rămâne în sarcina conducerii Aeroportului să negocieze în continuare cu companiile care operează sau vor să opereze pe Aeroportul Târgu Mureș), ne dorim ca, de pe acest aeroport, să opereze și TAROM-ul, pe o cursă internă spre București, având în vedere interesul cetățenilor județului și, mai ales, al oamenilor de afaceri. Au fost invitați la această dezbatere și șefii de instituții din județ, dar am dorit să fie prezenți în special oamenii de afaceri, agenții economici, cei care au mare nevoie de acest transport intern, astfel încât să își rezolve operativ problemele, să nu ne mai deplasăm la Cluj 100 de kilometri, să ne întoarcem tot la Cluj, când avem aeroport la noi în județ, care e, totodată, o sursă importantă de a genera dezvoltarea județului”, a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

”Am primit un dar la începutul mandatului meu: un aeroport închis, însă deschiderea și modernizarea aeroportului a fost o prioritate pentru mine. Iată că avem aeroportul deschis, acum trebuie să crească. Cred că orice investiție atunci își atinge țelul când este utilizat. Precum o școală își atinge scopul dacă are cât mai mulți copii, la fel, și un aeroport își atinge scopul dacă are cât mai mulți pasageri. Am dorit să avem această întâlnire, să avem, în primul și în primul rând, curse mai multe spre Capitală, toți avem treburi prin Capitală, și instituțiile, și societățile comerciale. Această legătură este importantă și dintr-un alt punct de vedere: în cazul în care avem destinații mai îndepărtate, avem nevoie de un aeroport unde să schimbăm aeronava către destinații din toată lumea. Eu sunt ferm convins că, pentru Târgu Mureș, aeroportul este un necesar, cred că avem o poziție geografică extraordinar de bună, nu cred că mai există în țară un alt aeroport care este la 200 de metri de la ieșirea de autostradă, de aici încolo, depinde și de noi. Depinde de companiile aeriene dar depinde și de noi, viitori pasageri, care trebuie să facem un efort și trebuie să ne obișnuim cu gândul că, dacă folosim mai mult acest aeroport, va deveni mult mai viabil și se poate dezvolta în continuare”, a declarat președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc.

Peti Andrei, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Transilvania Târgu Mureș, a prezentat planurile de dezvoltare ale aeroportului și a curselor aeriene curente.

Reprezentanții mediului de afaceri prezenți la dezbatere și-au manifestat interesul să folosească ruta Târgu-Mureș-București, accentuând necesitatea acestei legături directe în interes de serviciu, însă au solicitat ca zborurile să fie mai frecvente iar orarul lor să fie diferit.

În urma discuțiilor avute cu reprezentanții autorităților publice prezente și cu sfera privată, Wolff Werner-Wilhelm, directorul general TAROM, a afirmat că vor continua colaborarea cu Aeroportul Târgu Mureș și după discuțiile din Târgu Mureș, compania TAROM va face demersuri pentru revizuirea planului de zbor.

CJM_5857

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*