
Workshop despre Quilling organizat de Handmade in Reghin
Al doilea workshop marca Handmade in Reghin, susţinut de Fondul Comunitar Reghin prin Abonament pentru Comunitate s-a desfășurat la Muzeul Etnografic, joi, 7 februarie având ca temă de această dată, quilling-ul. Workshop-ul a fost condus de Ilinca şi Şerban, doi tineri, ce au în spate proiectul „Atelierul Liber”, locul unde ies din mâinile celor doi, adevărate opere de artă realizate din hârtie.
Serban, a fost iniţiat în tot ce înseamnă quilling de Ilinca, în urmă cu un an şi jumătate. Pe atunci a participat la un eveniment caritabil, unde a făcut câteva felicitări. „ Astăzi le vom prezenta puţină istorie, tehnicile de bază, uneltele folosite şi chiar vom face mărţişoare pentru că tot se apropie sezonul lor, iar în partea a doua, vom face felicitări” a declarat Şerban Rusu.
În viaţa Ilincăi, quilling-ul a apărut în urmă cu ceva ani, pe când îşi dorea să aibă o activitate în timpul liber, dar a lăsat-o deoparte o perioadă. „Apoi am reluat activitatea, care a pornit ca un hobby, dar mai apoi a început să-mi ocupe din ce în ce mai mult timp” spune Ilinca German.
Dacă a exista vreo lucrare dificilă la care au lucrat, Ilinca declară că nu poate spune că a fost ceva greu, ci mai degrabă „ provocări venite de la clienţi. De exemplu avem comenzi în care ne sunt date anumite teme, cum ar fi muntele şi marea, orice le trece prin cap, iar noi trebuie să fim inventivi, creativi. Nu e dificil, e frumos şi ne place. E bine că în general avem mână liberă”.
Aproximativ 18 cursanţi au răspuns prezent la invitaţia organizatorilor, cursanţi care s-au întors acasă cu un bagaj de cunoştinţe, dar mai mult, au petrecut trei ore alături de prieteni deoarece putem spune că acest gen de ateliere, leagă prietenii.
„Am avut astăzi un atelier minunat. Culoare, voie bună şi mult suflet. Ne simţim norocoşi cu artizanii care au răspuns cu toată inima invitaţiei, prezentând modele, tehnici, unelte şi surse diverse, modele surpriză. Cursanţii au avut o mică tragere la sorţi cu citate minunate pentru felicitarea pe care au realizat-o. Datorită faptului că la acest atelier au fost doi artizani, am avut noroc că nu a trebuit să refuzăm pe nimeni, depăşind numărul de participanţi alocat iniţial. Au participat 18 persoane. Totul a decurs conform aşteptărilor şi peste, cursanţii au fost unanim încântaţi de desfăşurarea activităţii şi şi-au adunat cu grijă materialele de dus acasă pentru a continua să spiraleze şi să combine modele şi culori” a declarat Alexandrina Biriş, organizator.
Următorul atelier organizat de Handmade in Reghin este despre fetru organizat tot la Muzeul Etnografic în data de 19 februarie. Cei care doresc să se înscrie trebuie să urmărească pagina de facebook şi nu uitaţi să completaţi formularul de înscriere.