Plafonul pentru ajutorul de încălzire a locuinţei a fost majorat de la 1 ianuarie

Începând cu data de 1 ianuarie 2019 conform prevederilor O.U.G. NR 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, Direcţia de Asistenţă Socială Reghin aduce la cunoştinţa celor interesaţi, modificările intervenite la acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei.
Astfel, limita maximă a venitului net pe membru de familie/persoană singură se majorează la 750 de lei pentru solicitanţii ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie electrică şi combustibili solizi sau petrolieri.
Pentru intervalul de venituri 540,1 – 750 lei, cuantumul ajutorului lunar va fi de 20 de lei pentru toate cele trei tipuri de ajutor pentru încălzirea locuinţei.
Pentru a beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinţei începând cu luna ianuarie 2019, solicitanţii au posibilitatea să înregistreze cererile şi declaraţiile pe propria răspundere însoţite de documentele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile nete realizate de membrii acesteia până în data de 20 a fiecărei luni 2019, la sediul DAS Reghin, strada Petru Maior nr. 41.
Reamintim că acest ajutor pentru încălzirea locuinţei se oferă lunar în perioada sezonului rece, mai precis în acest sezon fiind oferit în perioada 1 noiembrie 2018 – 31 martie 2019.

(C.R.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*