Înscrie-te la festivalul de film făcut de adolescenţi

Dacă eşti elev şi ai între 14 şi 18 ani, eşti pasionat de film, acum ai şansa de a te remarca. Eşti aşteptat să te înscri la ediţia a şaptea a festivalului Super destinat filmelor făcute de adolescenţi.

47319830_1199262383531656_3626244822202843136_n

Cei interesaţi trebuie să îndeplinească condiţiile regulamentului pe care-l găsiţi postat la adresa superfestival.ro. Festivalul acceptă filme de orice gen și pe orice teme, ele nu trebuie să depășească 40 de minute, dar în cazul în care astfel de filme sunt înscrise, poate fi posibilă, totuși, organizarea unei proiecții speciale. De menţionat faptul că nu se acceptă filme care instigă la ură sau discriminare față de anumite categorii de persoane sau grupuri sociale.
Pentru filmele din competiție se vor acorda: premiul pentru cel mai bun film, mențiunea juriului, premiul publicului, unde juriul va fi format din cineaști și critici de film.

Despre festivalul Super
Ceea ce e specific pentru Super, față de alte festivaluri, e că doar liceenii își pot proiecta filmele aici, deci e vorba de talent înnăscut, de pasiune, și nu de școli sofisticate de film sau de vreo tehnică artificială. „Nu avem bugete mari sau aparate de cea mai înaltă calitate, dar scurt-metrajele noastre, ale adolescenților, sunt reacții imediate la lumea în care trăim, sunt experimente de viață, în care alți tineri se pot regăsi. Festivalul încurajază tinerii care au făcut deja film, dar și pe cei care vor să înceapă acum, prin multe ateliere și cursuri. Super trebuie să existe în primul rând pentru că, în școli, rareori ni se vorbește serios despre film, rareori suntem încurajați să facem așa ceva. Mulți „ca noi” au nevoie de un astfel de impuls pentru a se apuca și ei să facă ceea ce le place. Și cei care au deja „preocuparea cinematografică” trebuie să știe că, după multele „lupte” prin care trec încercând să-și regizeze filmele, au un loc unde să le proiecteze” spun organizatorii.
Înscrierile se pot face până în data de 1 martie, iar rezultatele selecției vor fi anunțate până pe 10 mai.  (C.R.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*