Suspectul în cazul mesajelor vulgare de pe peretele Casei Memoriale Avram Iancu a fost reţinut

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au reţinut o persoană bănuită că ar fi distrus peretele imobilului Casei Memoriale Avram Iancu, precum şi al unui alt imobil, ambele situate pe strada Avram Iancu din Târgu Mureş, prin scriere cu vopsea de culoare neagră a unor mesaje cu conţinut vulgar la adresa unor eroi români.

În data de 16 ianuarie a.c., Poliţia municipiului Târgu Mureş din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş a fost sesizată prin Apel 112, de către un reprezentant al Societăţii Culturale Avram Iancu, Filiala Târgu Mureş, despre faptul că pe peretele exterior al imobilului Casei Memoriale Avram Iancu, din Târgu Mureş, au fost inscripţionate cu vopsea, mesaje cu caracter obscen.

Din cercetările efectuate la faţa locului, a rezultat că în noaptea de 15/16 ianuarie  a.c., au fost inscripţionate, cu vopsea de culoare neagră, mesaje cu conţinut vulgar, la adresa eroului naţional Avram Iancu, precum şi a martirilor Horea, Cloşca şi Crişan, pe peretele exterior al imobilului Casei Memoriale Avram Iancu, din Târgu Mureş.

Din verificări, s-a constatat faptul că acelaşi gen de mesaje, au fost inscripţionate şi pe peretele unui alt imobil, situat pe strada Avram Iancu din Târgu Mureş.

În urma activităţilor specifice desfăşurate în cauză, poliţiştii au reuşit identificarea unui tânăr, de 23 de ani, din Târgu Mureş, bănuit de comiterea faptei, faţă de care, în data de 18 ianuarie a.c. a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

Împotriva tânărului, de 23 de ani, reţinut de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, a fost luată măsura controlului judiciar.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş a dispus faţă de tânăr, măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, cu obligaţia de a nu părăsi judeţul Mureş, cercetările fiind continuate sub coordonarea acestuia, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*