Peste 4000 de misiuni indeplinite de jandarmii mureseni in 2018

Peste 4.604 de misiuni îndeplinite, 1.355 contravenţii constatate, 122 infracțiuni şi 141 de autori reținuți, sunt rezultatele activității noastre,  în anul 2018.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureş a acționat în  anul 2018, pentru prezervarea climatului de siguranță a cetățeanului, prevenirea și combaterea oricăror fapte sau acte care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, în zona de responsabilitate teritorială care cuprinde județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Harghita și Mureș.

Conform atribuțiilor ce le revin,  lucrătorii în bleu-jandarm au participat la peste 4.604 de misiuni, după cum urmează:

  • 390 pe linia asigurării ordinii publice din care: 250 la manifestări

cultural-artistice, religioase, promoționale, 20 la manifestări de protest, 52 la manifestări sportive, acțiuni de limitare/înlăturare a situaţiilor de urgenţă, ș.a. ;

  • 207 misiuni de restabilire a ordinii astfel: pentru aplanarea unor conflicte și intervenții la solicitare;

        – 3.108 de misiuni de menținere a ordinii publice, care au fost executate fie în mod independent, în zona instituţiilor de învăţământ, piețe, târguri și oboare fie în sistem integrat:  atât în mediul urban 2.364, cât și în zona rurală 744;

  • 899 de acțiuni în cooperare cu alte instituții;

49899268_2302601236650774_7239190046245388288_n

Pe timpul derulării misiunilor, ca urmare a constatării unor fapte antisociale, conform compențelor ce ne revin, efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș, au constatat, 1.355 de contravenţii, 921 fiind sancționate cu avertismente scrise și 434 cu amenzi contravenționale, în valoare totală de 132.650 de lei.

Lucrătorii Jandarmeriei Mobile Mureș au întocmit actele de sesizare cu privire la suspiciunea de comitere a 122 de infracțiuni, de către 141 de autori. Cele mai frecvente infracțiuni au fost de furt, dar și de lovire și alte violențe, amenințare, furt calificat, tâlhărie calificată, nerespectarea unei hotărâri judecătorești, distrugere, etc.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017, când au fost înregistrate 1800 de misiuni, anul acesta se observă o creștere a totalului misiunilor îndeplinite, fapt ce a fost posibil și datorită creșterii numărului de efective, prin încadrarea promoțiilor de subofițeri din anul 2017 și 2018.

Dintre misiunile de amploare pe care le-am derulat amintim: Rusaliile Catolice de la Șumuleu Ciuc, manifestările comemorative din 10 și 15 martie, Zilele Târgumureșene, Family Day Cugir, Festivalul Untold, Festivalul Văii Gurghiului, Festivalul Awake, Festivalul Electric Castle,sărbătoarea religioasă Sfânta Paraschiva din mun.Iași ș.a.

        În anul 2019, Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș își va concentra eforturile pentru creșterea performanței activitățior operative precum și pentru creșterea performanței activităților de suport.

        Prin activitatea desfașurată în anul 2018 ,Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș a dovedit că este o instituție cu vocație europeană,un furnizor de securitate și stabilitate în zona sa de competență ,un partener de încredere pentru celelalte componente ale Sistemului Național de Ordine și Siguranță Publică,precum și societatea civilă.

Asumându-ne neajunsurile și neîmplinirile inerente apărute pe parcursul anului ce a trecut ,putem concluziona că rezultatele obținute sunt predominant pozitive și se datorează, în mare măsură, atât calității personalului Grupării de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș ,cât și cooperării și colaborării excelente pe care o avem în special cu cele patru (4) Inspectorate Județene de Jandarmi ,cât și cu structurile județene și locale de poliție,cu celelalte instituții din cadrul Sistemului de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională și ale Administrației Publice locale ,ocazie cu care le mulțumim.

COMPARTIMENTUL INFORMARE si RELAŢII PUBLICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*