Transport ilegal de lemne oprit de jandarmi în pădure

Doi mureșeni au  fost surprinși miercuri, 9 ianuarie, de un echipaj al Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș în timp ce transportau lemne, în mod ilegal, pe raza localității Saschiz.

 În urma unei acțiuni punctuale, desfășurate miercuri 9 ianuarie a.c. pe raza Ocolului Silvic Sighișoara, jandarmii Grupării Mobile Târgu-Mureș au observat două persoane de sex masculin, din comuna Saschiz care transportau material lemnos. În urma identificării, s-a stabilit că cei doi, în vârstă 30, respectiv 37 de ani nu aveau documente de proveniență pentru arborii specia carpen respectiv gorun, pe care ii transportau cu ajutorul unor atelaje de tip hipo și harnașament. Urmare a măsurătorilor efectuate de specialiști s-a stabilit un  prejudiciu în valoare totală de 190,47 lei. Persoanele au fost sancționate contravențional fiecare cu o amendă în valoare de 5.000 lei, în conformitate cu art.19, alin. 1, lit.b, din Legea 171/2010, cu modificările și completările ulterioare, iar bunurile confiscate au fost date în custodie Ocolului Silvic Sighișoara.

„În acest context, aducem la cunoștința cetățenilor, faptul că Jandarmeria Română are competențe legale de constatare și sancționare a faptelor contravenționale sau penale, pe linia exploatării materialului lemnos” menţionează într-un comunicat de presă, reprezentanţii Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș.

WhatsApp Image 2019-01-11 at 10.24.04

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*