Micii artişti ai Reghinului au fost premiaţi

Primăria Municipiului Reghin a organizat recent un concurs intitulat „Eu iubesc Reghinul” în cadrul căruia copiii cu vârste până în zece ani inclusiv, au fost invitaţi să-şi deseneze oraşul. În competiţie s-au înscris 19 copii, fiind puse la bătaie două premii: premiul de popularitate ales în urma celor mai multe like-uri primite şi premiul special ales de juriul desemnat de organizatori, ambii câştigători fiind recompensaţi cu suma de o mie de lei.

48368150_1963220790430056_4622312961518600192_n

Merită să-i evidenţiem pe toţi participanţii la acest concurs, fiind vorba despre Gosler Alexia Ioana, Vajos Odette, Ioana Radu, Luca Mara, Ianis Prună, Ilinca Ioana Ionescu, Ionescu Luca Alexandru, Cengher Ştefana, Cotuţiu Rihanna, Maria Iulia Bakos, Cîmpian Sofia Carla, Luca Giurgiu, Balint Marko, Papp Amalia Maria, Moldoveanu Diana, Cătinean Sarina, Bucur Maria, Moldovan Alexia, Adam Ivette.
Aşa că a venit timpul premierii desenelor câştigătoare. Momentul a fost marcat în sala de şedinţe a Primăriei Municipiului Reghin, într-un cadru festiv, unde au fost prezenţi micii arţişti însoţiţi de părinţi, concurenţii fiind recompensaţi cu diplome şi premii.

48369018_1963219613763507_7548517684007141376_n 48366498_1963219603763508_6481817488953704448_n
Cele două premii, respectiv cel de popularitate şi premiul juriului se vor afla în acest an pe agendele Primăriei Municipiului Reghin. Un mod inedit de promovare a Municipiului Reghin, cât şi a talentaţilor copii. „În fiecare an ne gândim la alte variante pentru a încerca să promovăm oraşul, iar anul acesta ne-am gândit că un lucru frumos ar fi să vedem cum este văzut Municipiul Reghin prin ochii unui copil. Şi-atunci ne-am hotărât că cel mai frumos ar fi să facem un concurs de desen. Ne-am mirat şi noi de răspunsul foarte bun pe care l-am primit. Chiar zilele trecute ne uitam la faptul că vizualizările la postarea de pe facebook era undeva la 90 de mii. Ne bucurăm că părinţii au fost interesaţi şi copiii la rândul lor. Mie îmi plac foarte mult agendele cu aceste desene, abia aştept să văd reacţia în momentul în care vom oferi aceste agende unor oameni mai sobrii” spune Crina Slev, consilier personal al primarului.
Premiul de popularitate pentru cele mai multe like-uri primite a plecat la Diana Moldoveanu. Ea îşi doreşte să folosească banii câştigaţi pentru achiziţionarea unui televizor.
Premiul special al juriului  a mers spre Ioana Radu – 10 ani. Ioana este o iubitoare a artei, fiind pasionată de mică de desen, dar îi place în acelaşi timp şi muzica. Nu s-a hotărât ce va face cu banii câştigaţi, însă a fost surprinsă la aflarea veştii. „E un copil cuminte, învaţă bine şi are pasiunea asta pentru desen. Eu am tot tras-o către sport, face şi sport, dar desenul rămâne pentru ea pe primul loc” spune Adrian Radu, tatăl Ioanei Radu. În primăvară, fiind la bunici, Ioana s-a hotărât să facă ceva cu lucrările sale, aşa că în joacă, a ieşit la poartă şi a scos „la vânzare” câteva desene realizate de ea. A avut o surpriză plăcută când a realizat că a avut clienţi pentru lucrările ei.
„Pentru noi este un eveniment deosebit şi este inedit. Îi felicit pe cei din echipa mea, care au avut această idee minunată de a-i implica pe cei mici pentru a ne promova municipiul. Vă felicit, dragi copii că vă iubiţi oraşul aşa cum îl iubim noi. Ne-am gândit că acest talent al vostru şi această iubire faţă de urbea în care trăiţi, să o supunem unui test şi să fiţi promotorii unei promovări a Reghinului. Aprecierea, like-urile multe pe care le-aţi primit demonstrează că sunteţi importanţi, că lumea vă apreciază şi că este un nou început. Poate o să deveniţi arhitecţi, creatori de frumos şi de bine pentru noi, care când vom fi bătrâni ne vom bucura de ceea ce aţi făcut” a declarat Maria Precup, primarul Municipiului Reghin în cadrul evenimentului de premiere.
Desenele tuturor participanţilor sunt expuse în sala de protocol de la sediul Primăriei Municipiului Reghin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*