Festival Internaţional de datini şi obiceiuri de iarnă organizat de Muzeul din Reghin

Muzeul Etnografic „Anton Badea” în colaborare cu Primăria Municipiului Reghin, organizează în data de 19 decembrie 2018, Festivalul Internaţional de datini şi obiceiuri de iarnă „Vin Colindătorii”, ediția a XIX-a.
„Festivalul organizat an de an, își propune să promoveze tradițiile și obiceiurile care se desfășoară de Crăciun și Anul Nou, printr-o fastuasă reprezentare populară, în care întreg orașul va deveni, pentru o zi, scena unui spectacol de sunet, culoare și mișcare. La eveniment participă invitați din mai multe județe ale țării și din străinătate, formații artistice, grupuri de colindători și urători, care vor recrea atmosfera de sărbătoare.
Uită de frig și vino alături de noi, să primim cu inima deschisă, colindătorii!” spun organizatorii.
Festivalul de colinde va începe la muzeu la ora 9.30, urmând apoi parada colindătorilor ce va pleca la ora 11.30 spre Parcul Central – Biserica Săsească până la Primărie, unde va avea loc un spectacol de colinde. De la ora 16.30 în Piaţeta din Cartierul Libertăţii se vor desfăşura jocuri cu măşti, puse în scenă de Urşii din Preuteşti – Suceava, Drumul Baltagului din Borca – Neamţ şi Grupul Tradiţional de Colindători şi Urători din Cernăuţi – Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*