CARP Reghin sprijin pentru persoanele cu un venit precar

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reghin numără în prezent 12 mii de membri, din care aproape jumătate sunt din municipiu, restul fiind din comunele arondate. Principala activitate a CARP Reghin are legătură cu partea financiară, referindu-ne aici la acordarea de împrumuturi. Dacă la bancă există o limită de vârstă maximă pentru care poţi face un împrumut, apelarea la serviciile oferite de CARP este benefică pentru pensionari în ideea în care sunt acceptate împrumuturi indiferent de vârsta avută. Cei care vor să facă un împrumut aici, trebuie să facă dovada unui venit stabil, fiind acceptaţi chiar şi salariţi, nu doar pensionari.
„Marea parte a celor care îşi fac un împrumut la noi sunt oameni serioşi, cu plăţile la zi. Apelează chiar şi oameni care au ori doresc să-şi deschidă o afacere. Limita maximă pentru un împrumut este de 30 de mii de lei. Dobânda variază în funcţie de suma împrumutată, 8% pe an pentru o sumă până la 3000 de lei şi de 10% pentru împrumuturile care depăşesc 3000 şi ajung până la 30.000 de lei. Cei care doresc să devină membri CARP trebuie să achite o cotizaţie minimă de 1% din venit, pensie ori salariu. Pe lângă această cotizaţie se mai plăteşte 5 lei, reprezentând o contribuţie pentru ajutoare:deces, boală, ajutor pentru ochelari, pentru intervenţii stomatologice etc. O mare parte dintre ajutoarele oferite de CARP se îndreaptă spre ajutoarele de înmormântare” spune Leon Stoica, preşedintele CARP Reghin.

Pachete cu ocazia sărbătorilor
Conducerea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reghin oferă în fiecare an pachete cu ocazia sărbătorilor Pascale şi în preajma Crăciunului, persoanelor cu o situaţie financiară precară. Pentru aceste cadouri au început deja pregătirile, fiindu-le alături sponsori precum Mirdatod, Pansab, serele Dalin, dar şi farmacia ECO. „Se vor oferi 200 de pachete membrilor noştri cu venituri mici şi cu situaţie financiară precară, singuri ori cu probleme de sănătate. Le vom oferi pachete ce vor conţine produse alimentare, lactate, produse de patiserie şi medicamente, respectiv ceaiuri etc. De asemenea este important de menţionat faptul că este mai bine de un an şi jumătate de când Pansab ne ajută şi oferă zilnic pâine unui număr de 45 de persoane. La fiecare şase luni, schimbăm destinatarii care vor primi pâine” a declarat Leon Stoica, preşedintele CARP Reghin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*