Proiecte de dezvoltare în comuna Ideciu de Jos

La jumătatea lunii octombrie au fost demarate lucrările pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă în satul Deleni, un proiect finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale în valoare de 900 de mii lei + TVA. „Aș dori să mulțumesc pentru susținere și implicare aparatului propriu al Primăriei, Consiliului Local, viceprimarului și tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui proiect. Acest proiect reprezintă un lucru cert, că prin colaborare, muncă și implicarea tuturor se pot realiza lucruri utile și frumoase pentru comună. Sperăm ca anul viitor în localitatea Deleni să curgă apa şi să nu fie probleme, ca deconturile să meargă bine şi să ducem la îndeplinire acest proiect pentru care s-a muncit foarte mult. Totul depinde şi de condiţiile meteo, de banii pe care-i primim” spune primarul comunei Ideciu de Jos, Lucian Feier.
Feier Lucian - primar ideciu 4edimensioat
 Achiziţionare de haine populare

Un alt proiect al Primăriei Ideciu de Jos, prin fonduri europene, are legătură cu achiziţionarea de haine populare, prin care vor fi cumpărate un număr de 24 de costume populare, şase perechi pentru copii şi şase perechi pentru adulţi. Contractul pentru acest proiect este semnat, în momentul de faţă aflându-se în curs de achiziţionare. „Durează puţin, avem un anumit port şi nu găsim toate obiectele într-un singur loc şi e un pic mai greu. Am avut un ansamblu vechi, Jocul din Bătrâni, care a avut o perioadă de aproximativ 15 ani în care nu s-a mai ocupat nimeni de el. Anul acesta am decis să reluăm aceste dansuri, deşi întâmpinăm probleme pentru că tineretul nu prea doreşte, dar avem oameni un pic mai în vârstă care ştiu toate dansurile. Timpul este de neajuns, pentru că multă lume lucrează. Începutul este totuşi bun şi din acest motiv ne-am hotărât să achiziţionăm haine populare, pentru că multe dintre ele s-au pierdut, nu mai sunt sau sunt deţinute de persoane care nu vor să le dea şi îi înţeleg pentru că sunt o amintire foarte valoroasă” spune Lucian Feier.
În comuna Ideciu de Jos există o persoană care croieşte astfel de haine, dar totuşi mai au nevoie de curele, de pieptare. „Într-adevăr, le-am găsit la preţuri mai mari decât le avem în proiect, dar căutăm o soluţie prin care să le achiziţionăm” a adăugat Lucian Feier.

Comună monitorizată de camere de supraveghere

Comuna Ideciu de Jos se poate mândri ca fiind o comună aliniată la tehnologie. Asta după ce conducerea Primăriei a decis în anul 2017 că este timpul ca în comuna lor să fie montate camere de supraveghere, unde în primă fază au fost montate 23 de astfel de camere cu vedere chiar şi pe timp de noapte. “Consider că e benefic pentru comună, pentru siguranţa cetăţenilor. Momentan mai montăm încă 15 pe lângă cele 23, astfel încât este monitorizată aproape toată comuna. Este un proiect susţinut din bugetul local, a fost într-adevăr un cost, ajungând la aproximativ 135 de mii de lei. Sper că s-a văzut schimbarea pentru că înainte era o singură persoană nevoită să monitorizeze toată comuna şi nu putea fi în acelaşi timp în mai multe locuri. Dar cu ajutorul camerelor putem asta, aşa că am înlocuit omul de pază cu un sistem de supraveghere. Camerele le punem la dispoziţia poliţiei şi a tuturor celor care au probleme şi consideră că aceste imagini le vor fi de folos. Din păcate nu putem să acoperim chiar toate zonele, dar am decis să le montăm în zonele cheie din comună” a conchis primarul Lucian Feier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*