CARP Reghin doreşte crearea unui centru medico-social pentru pensionari

Consilierii locali reghineni au votat cu unanimitate de voturi proiectul de hotărâre privind concesionarea prin licitaţie publică a imobilului teren şi construcţie, situat în Reghin, str. Castelului, nr. 84, aparţinând domeniului Public al Municipiului Reghin.
Mai precis este vorba despre fosta şcoală din cartierul Apalina, o construcţie din cărămidă, compusă din trei holuri, trei grupuri sanitare, două vestiare, sală de sport, sală profesorală, acces pivniţă la subsol. Această clădire este nefolosită de mulţi ani, aflându-se într-o stare de degradare din pricina neutilizării.
Asociaţia CARP a depus o adresă la sediul Primăriei prin care solicită concesionarea acestui imobil în vederea realizării unui centru medico-social pentru pensionari. Însă, legea prevede că pentru concesionarea bunurilor aparţinând domeniului public al unităţii administrativ teritoriale se face prin licitaţie publică.
În cererea adresată Primăriei Municipiului Reghin, conducerea CARP Reghin a subliniat faptul că „La majoritatea CARP-urilor din ţară există centre de zi în care se organizează activităţi de socializare, recreere, conferinţe pe teme medicale şi activităţi culturale, destinate membrilor acestora, precum şi centre medico-sociale în care sunt organizate cabinete medicale de specialitate, medici de familie, săli de tratament, fizioterapie, în care lucrează medici pensionari, rezidenţi şi specialişti. În aceste centre medico-sociale există servicii gratuite sau reduse pentru pensionari. Pentru realizarea acestui obiectiv, asociaţia noastră are constituite fonduri în vederea întocmirii unui proiect pentru accesarea de fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*