Rectificare bugetară de aproape 8.000.000 de lei pentru instituții cu profil social și de sănătate

Consiliul Judeţean Mureş a aprobat în şedinţa de ieri, 22 noiembrie, mai multe hotărâri importante pentru  Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Mureș, pentru spitalul judeţean şi, totodată, a alocat 900.000 de lei în plus primăriilor pentru echilibrarea bugetelor locale.

În luna noiembrie, ca urmare a creşterii sumelor încasate din impozitul pe venit, Administraţia Finanţelor Publice Mureş, a anunţat Consiliul Judeţean, majorarea fondului aflat la dispoziţie pentru echilibrarea bugetelor locale cu suma de 918.217,39 lei. Consilierii judeţeni au aprobat distribuirea sumei în mod egal primăriilor din judeţul Mureş. Suma alocată va fi folosită pentru achitarea datoriilor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală.

Bugetul general al județului Mureș a fost rectificat în ședința ordinară din luna noiembrie a Consiliului Județean cu suma de 4.416.000 lei pentru asigurarea cheltuielilor de personal și întreținere la Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Mureș. Suma a fost acordată prin Hotărâre de Guvern din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

De asemenea, bugetul DGASPC Mureș a fost suplimentat cu suma de 1.320.000 lei, sumă provenind din fonduri europene, pentru finanțarea parteneriatului încheiat de DGASPC Mureș cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, în vederea implementării proiectului ”Sprijin pentru consolidarea rețelei de asistenți maternali”. Scopul proiectului este aceea de a extinde rețeaua de asistenți maternali din județ în următorii 5 ani.

Tot în cadrul rectificării bugetare a lunii noiembrie s-a aprobat majorarea veniturilor Spitalului Clinic Județean Mureș cu suma de 2.328.000 lei, ca urmare a suplimentării fondurilor pentru programele naționale de sănătate.

Proiectul privind construirea unui buncăr pentru radioterapie la Spitalul Clinic Judeţean Mureş se apropie de etapa demarării efective a lucrărilor, în şedinţa de astăzi Consiliul Judeţean adoptând o hotărâre în vederea finalizării etapei de obţinere a avizelor necesare construirii. Astfel, lucrările efective vor demara în perioada următoare, termenul de execuţie fiind de 11 luni.

Consilierii judeţeni au aprobat astăzi Regulamentul privind amplasarea construcțiilor, instalațiilor și panourilor publicitare în zona drumurilor județene. Acesta stabilește condiţiile privind emiterea şi obţinerea autorizaţiilor şi acordurilor necesare pentru toate tipurile de lucrări desfăşurate de persoane fizice şi private în zona drumurilor de interes județean aflate în administrarea Consiliului Județean Mureș.

Programul judeţean de transport rutier public de persoane prin curse regulate a fost actualizat şi a fost introdusă o cursă nouă pe traseul Târnăveni-Adămuş. De asemenea, s-au produs modificări legate de numărul de curse şi orarul acestora, programul putând fi consultat pe www.cjmures.ro.

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Mureş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*