Atenţie! Se fură Gunoiul!

Dacă v-aţi pus vreodată întrebarea cam ce se mai fură pe planeta asta, să ştiţi că idei sunt. Bun! Acum, eu nu vreau să dau idei hoţilor, ci doar să pomenesc de un caz, despre care am aflat recent. Cert este că tupeul acestora, nu are limite, asta-i clar!

Gunoiul are două picioare

Da! Se fură gunoiul… Şi nici nu ştii ce reacţie să ai: să râzi ori să plângi! În primă fază, m-a luat râsul la aflarea veştii! Cum să furi gunoiul? M-am întrebat mirată! Apoi a urmat continuarea… Coşul de gunoi fu’ scos la poarta imobilului pentru a fi ridicat de cei de la firma de salubritate, dar a fost „ridicat” de altcineva, înainte ca muncitorii angajaţi pentru realizarea acestui serviciu să-şi facă treaba. Concret, au luat pubela din faţa casei cu tot cu gunoi. Se pare că derbedeii nu se mulţumesc doar cu distrugerea coşurilor de gunoi amplasate pe stradă, ci înaintează fără ruşine spre alte „mişcări”. Indivizii sunt diferiţi de la un caz la altul, dar au un lucru în comun: gunoiul, dovedind că au un fetiş aparte.
Totuşi, ce au făcut cu mizeria din tomberon, e lesne de înţeles. Dacă s-au coborât la nivelul ăsta, încât să fure pubela, sigur nu l-au golit în vreun container. Cu siguranţă „tronează” acum pe vreun câmp ori la lizierea păduri. Dar ce au făcut cu tomberonul?
Ideea e că, persoanelor fizice care au semnat contract la zi cu firma de salubritate, li se înmânează o singură pubelă. În cazuri cum ar fi cel de faţă, n-ai de cât să te descurci, fiind bun de plată. Dacă dai o căutare pe magazinele online, e drept că preţul urcă uşor spre 200 de lei pentru o europubelă de 240 de litri.
Sper doar, ca cei care şi-au însuşit acea pubelă, dacă tot e perioada asta când se fierbe ţuica, să n-o folosească pe post de recipient pentru ţinut borhot. Nu râdeţi, că se poartă!
Şi-acum vin cu întrebarea: ce e de făcut? Ne apucăm şi ferecăm pubelele şi punem ca-n cântec „şapte lanţuri şi-o cătuşă” pe cele lăsate în stradă până când firma de salubritate ridică gunoiul? Dăm fiecărui muncitor al RAGCL-ului câteo cheie şi-l lăsăm să trudească la potrivirea cheilor prin lăcate? Mă întreb și eu așa, pentru cultura mea generală doar…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*