Una caldă…una rece… pentru Viitorul Reghin în Liga a doua

Fotbalul feminin din România este împărţit în momentul de faţă în trei Ligi. Reghinul continuă să ducă mai departe istoria fotbalului feminin, prin echipa Viitorul Reghin, asta în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă. Echipa evoluează în Liga a II, seria  I, fiind considerată de antrenorul principal al echipei, Vasile Costan, ca fiind cea mai grea serie.

Rep.: Primul meci din acest campionat a fost pierdut. Ce puteţi să-mi spuneţi despre evoluţia fetelor în acest prim meci?
Vasile Costan: Debutul campionatului 2018 – 2019 nu a fost unul pe măsura aşteptărilor, reghinencele fiind învinse în deplasare la Râmnicu Sărat, cu un scor de 3 – 1. Din păcate am început campionatul cu o înfrângere. A fost o înfrângere nedreaptă după numărul ocaziilor pe care le-am avut. Am avut cel puţin şapte ocazii singur cu portarul. Ne-au dat peste cap puţin şi arbitrii de tuşă pentru că am luat un gol din off-side. Am avut un iureş în repriza a doua de vreo 15 minute, unde am avut foarte multe ocazii, dar din păcate, lipsa de concentrare şi finalizarea a dus la pierderea acestui meci de debut.

Rep.: Totuşi, v-aţi luat revanşa în al doilea meci din acest început de campionat.
V.C.: Da, am jucat pe teren propriu contra Vulpiţelor Galbene Roman. A fost un meci bun, reuşind să câştigăm cu 5 – 3, un scor care ne bucură şi ne dă speranţe, având în vedere că am jucat cu cinci fete tinere născute în anii 2003 – 2004.

Rep.: Cum arată lotul echipei?
V.C.: Din lotul echipei fac parte câteva jucătoare cu experienţă, dar avem multe jucătoare tinere, care încă nu sunt la potenţialul şi la randamentul care se cere în fotbalul de performanţă, din cauza lipsei de experienţă, lipsei de forţă şi de gândire pe teren. Cu un buget redus la jumătate în ultimii doi ani, neputând să mai plătesc jucătoarele de valoare, care au plecat. Doar anul trecut au părăsit echipa opt fete. Am început acest campionat aproape cum l-am început în 2011, în primul campionat, aproape de la zero. Am avut cea mai tânără echipă, s-a văzut asta şi în rezultate, terminând campionatul trecut pe ultimul loc. A trebuit să fac schimbări din mers, au jucat opt fete născute în 2003 – 2004, care în marea performanţă e foarte greu să facă faţă: lipsă de forţă şi experienţă, jocul în teren, rezistenţa, au lăsat de dorit.

Rep.: Unde desfăşuraţi antrenamentele?
V.C.: Antrenamentele le facem pe teren la Breaza, unde am concesionat un teren. Aici ne întâlnim de patru ori pe săptămână. Am foarte multe fete tinere, între 10 şi 13 ani. Dacă o să am posibilităţi financiare, vom merge şi la campionatul de tineret, unde ne-am înscris deja. Prezenţa celor micuţe la antrenamente este în proporţie de 100%. Cele mari sunt prinse des cu şcoala, facultatea, cu serviciul şi ajung mai greu la antrenamente.

 
Lotul echipei Viitorul Reghin care activează în Liga a II-a este următorul:

Izabela Korpos – portar
Adriana Fărcaş, Andreea Lupei, Adriana Simion, Nicoleta Boştiog, Mădălina Luca, Renata Nagy, Bianca Butiurcă, Alina Casoni, Maria Preda, Andreea Ceauşu, Tania Agache, Maura Roman, Daniela Costea, Alexandra Pop, Iulia Bucur, Andreea Racsz, Mihaela Lică.
Andrenor principal: Vasile Costan
Antrenor secund: Dorel Pascu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*